V75 och ett test inför Prix d’Amerique 2017

43

delicious struken frankrike

Vindsnabba Delicious U.S. har fått upp ångan igen.
Tränaren Daniel Redén anmälde lite överraskande stjärnan till Solvalla V75 på lördag där hon blir brakfavorit i Stoeliten.
Årets Häst i Sverige i fjol börjar vara sitt gamla jag igen efter skadan och tränaren är nu tydlig med att det är Prix d’Amerique som gäller i vinter.

Enligt ATG:s beräkningar kan en ensam vinnare på V75 bli runt 55 miljoner kronor rikare på lördag då ordet jackpot återigen lyser i spellistorna.
2015 blev Delicious U.S. framröstad som Årets häst i Sverige efter stoets tre världsrekord under året.
På lördag blir hon inte bara folkets utan även de flesta experters stora spik på V75 i den inledande Stoeliten över 1640 meter. ”Alla” tror på den här hästen. Även tränaren.
– Naturligtvis måste jag tro på seger. Hon känns jättefin och har varit fin nu i fyra lopp i rad nu. Allt ser positivt ut efter skadan och jag är väldigt nöjd, säger Daniel Redén, när vi får tag i honom på flygplatsen i Oslo på söndagskvällen efter spårlottningen till V75.
Delicious U.S. fick innerspåret bakom bilen hemma på Solvalla och i sulkyn sitter som vanligt Örjan Kihlström.
– Oavsett vad hon får för lopp var det väldigt skönt att hon fick ett bra spår att inleda ifrån. Jag kommer fortsatt att ta det försiktigt och låta henne bestämma själv, men som det känns är hon redo att springa riktigt fort igen på lördag, säger Daniel Redén.

Barfotadans på nytt
Skorna åker av på lördag – alla fyra – vilket inte hänt sedan travdrottningen tävlade på topp i oktober i fjol vid segern i C.L.Müllers Memorial på Jägersro.
Den gången det blev ett nytt världsrekord för äldre ston på tusenmetersbana över lång distans, 1.12,1.
– Faktum är att hon känns bättre än vad hon var förra året vid den här tiden. Hon älskar att åka på trav och då tycker jag att det är kul också. Tanken är att hon ska få ett lite tuffare lopp nu – en liten lungöppnare – och gå barfota, precis som då hon var som bäst. Jag vill helt enkelt få ett litet kvitto på exakt var hon står och hoppas att vi får ett litet hum om det på lördag.

Satsning på Prix d’Amerique
Daniel Redén vågar nu vara tydlig med att det är världens tuffaste lopp Prix d’Amerique som gäller igen i vinter.
I fjol fick satsningen avbrytas i mitten av december då stoet fick en släng av karledsinflammation när hon kom ner till Paris för en start i ett av de förberedande loppen, Prix du Bourbonnais.
– Jag kan säga att hon skulle vilja vara med i det stora loppet själv. Men det är hästar det handlar om…så det kan bli vad som helst under vägen. Det är långt dit, till Prix d’Amerique. Vi tar ett lopp i taget och jag skulle vara väldigt tacksam om hon fick vara med där och i toppform den dagen.
Det glunkas om tre fixstjärnor i Prix d’Amerique. Vad säger du om att stöta på regerande mästaren Bold Eagle och svenske kungen Nuncio?
– Det där är hästar det också och alla går att slå. Det tror jag i alla fall. Vi ska göra vårt bästa och försöka få henne i toppform. Alltså om det blir så att vi åker med henne. Hon ska få vara hemma så länge som möjligt och gå ner för något av B-loppen i så fall. Hon ska ha sina rutiner som hon alltid har.
Du har fyra hästar med i Stoeliten, V75-1, på lördag. Vad säger du om de övrigas chanser?
2 Bostonz Credit, 4 Cantabs Fortune och 7 Windy Ways är bra allihopa men de är inte samma klass som henne. Men det är bra hästar för Stoeliten som hugger om platserna bakom och ska kunna tjäna bra pengar.
I finalen av silverdivisionen (V75-3) blev läget en skuffelse för 10 Order By Keeper…
– Keeper gjorde ett otroligt bra lopp på Jägersro senast, så formen är på väg uppåt. Han gör nog ett bra lopp på lördag men behöver tur och rätt resa, slutar Daniel Redén.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.