V75 Örebro: ”Han går 10-tider oavsett vad han får för lopp”

276

Han går 10-tider oavsett vad han får för lopp

Efter två mersmakande andraplatser står Charrua Forlan på tur för seger.
Den kan komma i lördagens gulddivision där han spås ta ledningen från ett ypperligt utgångsläge.
– Han går 10-tider oavsett vad han får för lopp så han kan nog vara med under alla omständigheter, säger hästens tränare Hans-Owe Sundberg.

Charrua Forlan (V75-3) har hunnit bli nio år men visar inga som helst tecken på att tävlingsgnistan håller på att falna.
– Han har inte behövt starta i tid och otid utan har fått möjligheten att återhämta sig emellanåt. Sedan blir han naturligtvis väl omhändertagen och får ha det bra. Han får lite ridturer ibland och så för att hålla humöret på topp, berättar Hans-Owe Sundberg.
Hans hedershäst har inlett årets säsong starkt och med två lopp i kroppen sitter formen där.
– Han har fått stryk av två väldigt bra hästar (Sorbet och Heavy Sound) men gjort väldigt bra insatser själv också. Det känns som att formen är riktigt på väg och långt ifrån toppformen är han i alla fall inte, säger Hans-Owe Sundberg.

Svårslagen i ledningen
Att spårlottningen föll väl ut för Charrua Forlan stärker hans aktier ytterligare inför lördagens gulddivision i Svenska Travligan. Emilia Leo sitter i sulkyn och många tipsexperter tror att hon kör till ledningen från spår fyra bakom startbilen och sedan stannar där in i mål.
– Läget är ju bra. Det är flera snabba hästar med men de startar utanför honom och han har blivit allt bättre på att öppna från start. Emilia får naturligtvis prova ordentligt och får hon ledningen ska han gå där. Han har ju visat att han är väldigt tuff där. Men han går 10-tider oavsett vad han får för lopp så han kan nog vara med under alla omständigheter.

Fin form men nattsvart utgångsläge
Det är Örebrotravet som står värd för tävlingarna och på V75-spelet lockar en stor jackpot. Enligt spelbolaget ATG kommer sjurättspotten uppgå till 53 miljoner kronor. Charrua Forlan kommer bli klar favorit men hans stallkamrat Eldorado B. (V75-6) kan få utdelningen att dra i höjden. Han har också två lopp i kroppen och senast gick han i mål som fastlåst trea bakom stjärntravaren Perfect Spirit.
– Det såg bra ut från sidan senast och Torbjörn (Jansson) var väldigt nöjd med hästen och sa att det hade varit kul att se vad som hade hänt om han hade fått möjligheten, säger Hans-Owe Sundberg, som ser hästens framtid an med tillförsikt.
– Han hävdade sig bra i årgångloppen förra året och har blivit bättre och bättre för varje start känns det som, så det ska bli jättespännande att se hans utveckling framöver.
Den här gången är emellertid utgångsläget, spår tolv, allt för dåligt för att Solvallatränaren ska våga tro på segerchans.
– Läget är naturligtvis nattsvart och han får försöka vara med och ta vad som är möjligt därifrån. Vi får ta den placering det blir och sedan sikta på nya lopp.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.