V75 Peabtravet i Boden 15/6-2013 Norbottens Stora Pris

234

V75TIPSET

 

Förra lördagen blev åter en trist speldag. Det gick bra fram till avdelning 5 där jag måste erkänna att jag borde ha dragit ett kuskstreck för Oskar J Andersson som är en mycket vass lärling. Han har uppsittning även idag och denna gången får han chansen.

Även i avdelning 6 missade jag att strecka Bagley som avslutade rejält till knapp vinst. Det var mycket förhandssnack om Bagley men jag trodde inte att han skulle fixa det och jag får bara lyfta på hatten för de som spelade honom och för Conrad Lugauer som är en skön prick. Men jag tycker också att man fick alldeles för dåligt betalt på honom och det var delvis därför jag såg förbi honom.

Idag är det midnattstrav på Peabtravet i Boden och första start på V75 går inte förrän 20:15 så ni har än gott om tid att plita ner systemet och lämna in det. 

Tipsen blir något kortare idag men inte sämre för det 🙂

 

V75-1

Om 1 Uranus De Tyrole kan hålla upp spets så är mycket vunnet. Visserligen kan han bli över men det låter på Berghan som att det finns chans för spets. Jag hoppas han klarar det och han får tipset i detta ojämna lopp där den stora favoriten heter Rocky Winner och startar från spår 8. Han är nog bästa hästen i fältet men spår åtta har sänkt bättre hästar än Rocky Winner och jag vill gardera. Fyller på med 7 Dragon Tooma som är kuskförstärkt med Erik Adielsson och 9 Zyrano Boko som är tillbaka efter uppehåll och har lopp i kroppen. Dragon Tooma är en rätt så bra sprinter och skulle det lösa sig så är han vass i sin avslutning. Zyrano Boko är en rätt så bra häst i grunden och det ska bli intressant att se vad han kan uträtta här från ett intressant smygläge.

Rank: 1,8,7,9,4,3,2,11,10,12,6,5

 

V75-2

Öppet klass II försök och jag målar på lite grand. Känslan är att favoriten 3 Whosyourdaddy kommer att mosa detta gänget men han är inte att lita på och jag vill gardera honom. 4 Kossu Sisu är bara tre år men det låter uppåt från stallet och eventuellt ska man rycka alla skorna idag. Takter upp och det kan bli riktigt bra, se upp! 5 Merry Broline kommer från samma stall som Kossu Sisu och man är kanske mer optimistisk kring denna hästen. Givet streck. Likaså är 6 Pompano som är stark och rejäl, kan göra en del grovjobb. Sista strecket till 9 Amoroso Blou. Inte alls så tokig och när Adielsson svingar sig upp så blir det extra intressant.

Rank: 3,4,5,6,9,7,1,2,11,8,10,12

 

V75-3

Dagens dragplåster, Norbottens Stora Pris, med 1 000 000 i förstapris ska avgöras i V75:s tredje avdelning. Elitloppsvinnaren 10 Nahar är favorit och motiverad sådan enligt mig. Mycket talar för att han ska kunna runda dem men det är trots allt bakspår och bra motstånd och jag vill prova att gardera. Det gör jag med tre motbud: 3 Iceland, 6 Scouby Djob och 8 Sanity. Iceland gjorde ett riktigt fint lopp senast från dödens och känns klart på G. Han kan sitta i spets här och då blir han tuff att ta ner.

Scouby Djob blev jag mycket imponerad av senast. Han fick vandra den tunga vägen men krossade samtliga och det är en stark rackare. Han lär få göra jobbet igen om han vill vara med i matchen men det känns inte som ett problem och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta över 2140.

Sanity är på väg mot toppformen. Han vrålspurtade senast och var sånär att hinna fram och lura Bagley på segern. Surt läge igen men han är absolut inte borta.

Jag står över 5 Caballion som är på väg tillbaka men jag vill gärna se att han gör en riktigt bra insats innan jag tror fullt ut på honom. Han gjorde det såklart bra som tvåa senast i sin comeback men jag var inte helt nöjd med hur han såg ut. Denna gången ska han dessutom köras snällt och det kan bli lite långt fram till slut.

Rank: 10,3,8,6,4,5,2,9,1

 

V75-4

Ett stolopp för lärlingar och här kan det skrälla men jag ger tipset till en betrodd och riktigt bra häst. 5 Beeboop Laday är det uppåttoner på från stall Salmela (ett stall med riktigt riktigt bra form!) och även Erik Adielsson, som har kört Beeboop Laday, tyckte det var en bra chans om man lyssnade till honom i fredagens Vass Eller Kass. På en mindre bong chansspikar jag Beeboop Laday men på en större fyller jag på med några till. 1 Vendome är fin och skulle hon kunna hålla upp innerspåret blir hon svår att passera, givet motbud. 2 Ninepoints Ariel är mestadels ett kuskstreck för vasse lärlingen Oskar J Andersson men hästen är inte så tokig heller.

De två sista strecken för 2 klart dugliga outsiders: 9 Global Ocean och 10 Trottningen. Framförallt Trottningen är intressant. Håller fin form och går kanske ner något i klass här.

Rank: 5,1,10,2,9,4,3,12,6,8

 

V75-5

Här kommer dagens första chansspik och den hamnar på 6 Eldvin. Han är inte helt säker på benen men är kuskförstärkt med Örjan Kihlström denna gången och springspåret behöver inte vara ett minus för honom. Får Örjan iväg honom felfritt kan det bära av mot spets och då blir han tuff att hinna ikapp.

Den klara favoriten 12 Mel Odin är kanske bästa hästen men jag tror inte Eldvin är så mycket sämre. Micael Melander som tränar Mel Odin varnar lite för att han inte kändes som bäst i torsdags men säger samtidigt att det troligtvis inte är någon större fara. Jag hoppas att han inte är på topp och då hinner han inte ikapp Eldvin.

Vidöppet bakom och för de som vill gardera får man ta fram stora plånboken.

Notera att Johnny Takter kör 13 Tyri Svarten. Det är inte ofta man ser Takter bakom ett kallblod 🙂

Rank: 6,12,1,3,4,5,7,8,9,2,11,10,13,14,15

 

V75-6

Här kommer dagens andra chansspik. 10 Keen Kemp får chansen i detta ganska öppna klass I försöket. Keen Kemp är ett fint sto med bra fart under hovarna och jag hoppas hon rundar dem till slut. Det kan bli en tuff inledning då det ska laddas från flera håll och lite tempo på loppet ska onekligen gynna Keen Kemp. Håll i er när Mauri Jaara kastar loss!

För de som vill gardera rekommenderar jag streck för i första hand 5 Mr Vox, 4 Nautical, 1 Staros Fortune och 8 Ulm Karsk. En luring kan 9 Heritage Classic vara, intressant smygläge.

Rank: 10,5,4,8,1,9,2,3,12,11,7,6

 

V75-7

Här ser det ut som att favoriten 3 Le Mat har en bra chans. Inte säkert att han kommer till spets men sköter han sig så kan han göra hela loppet själv. Given att ge tipset men jag vill gärna göra ett försök att fälla honom. Jag fyller på med fyra hästar bakom: 5 Oppoppopp, 6 Handsome Fayline, 7 Valiant Kemp och 11 Made At Home. Jag tycker Oppoppopp är mest intressant och det låter uppåt på honom. För tre starter sedan var han trea i ett tufft silverdivisionsförsök och nu är det brons. Takter körde honom senast och var nöjd då enligt tränaren och det ska bli spännande att se vad han hittar på nu när han får chansen igen. Skrällvarning!

Handsome Fayline och Valiant Kemp är två klart dugliga stayers som får ses som outsiders här och jag streckar dem delvis pga springspåren.

Sista strecket är ett halvt kuskstreck men hästen är inte alls tokig och rapporteras vara i mycket bra form. 11 Made At Home får Erik Adielsson i sulkyn och det blir spännande att se vad de kan hitta på härifrån.

Rank: 3,5,7,6,11,4,2,10,1,12,8

 

Systemet

V75-1: 1,7,8,9

V75-2: 3,4,5,6,9

V75-3: 3,6,8,10

V75-4: 1,2,5,9,10

V75-5: 6 Eldvin

V75-6: 10 Keen Kemp

V75-7: 3,5,6,7,11

2000 rader/1000:-

Spikar man 5 Beeboop Laday i V75-4 blir systemet på 400 rader/200:-

Vill man ha ytterligare spikförslag så tycker jag 1 Uranus De Tyrole i V75-1 är spelvärd.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.