V75-resultat från Romme 10 januari 2015

284

resultat romme v75

Digital Ink och skötaren Magdalena Eriksson jublar efter segern i gulddivisionen på Rommetravet.Foto av HANOLD/Foto-Mike

Etta, tvåa, etta, etta, etta.
Digital Ink är vinterns kung i gulddivisionen på V75.
– Jag tycker nästan att hästen känns bättre och bättre för varje start, sa kusken Örjan Kihlström.

FULLSTÄNDIGA V75-RESULTAT HITTAR DU HÄR

Stormen Egon gästade Sverige och Rommetravet bjöd på snöyra och svåra förhållanden när V75 avgjordes på lördagen. Busvädret innebar framför allt problem med sikten för både publik och kuskar.
Kusken Johnny Takter inledde med en V75-dubbel men var irriterad.
– Man ser inte ett skvatt på upploppet. Det blåser snö och det är på gränsen att man kan köra lopp.
Örjan Kihlström blev också dubbelsegrare och även han tyckte det var besvärligt.
– Det är lite svårt för hästarna och även svårt för oss att se. Man har fullt sjå att hålla sig kvar på banan.
Tävlingarna genomfördes utan incidenter, men bjöd på mycket spänning och en hel del känslor.

Fortsatt toppform på Digital Ink
Gulddivisionen (V75-3) höll hög klass och favoriten Digital Ink visade fortsatt toppform när han tillsammans med Örjan Kihlström inledde året på samma sätt som han avslutade fjolåret.
– Det vart ingen jättestor marginal, men han vann ändå ganska säkert tycker jag. Jag drog aldrig tussarna. Han gick undan på ett fint sätt, sa segerkusken.
Digital Ink, som tränas av Solvallas Stefan Melander, tog tredje raka segern och fjärde segern i högsta klassen på V75 sedan 1 november. Enda plumpen i vinter är en andraplats i guldfinalen ”Silverhästen” då Nahar sprang världsrekord.
– Jag tycker nästan att hästen känns bättre och bättre för varje start, sa Örjan Kihlström.
Digital Ink belönades med 150 000 kronor för lördagens vinst. Totalt var det den 20:e segern i karriären som hittills inbringat nästan 4,5 miljoner kronor.
Bakom Digital Ink gav On Track Piraten ett fint formbesked som tvåa i händerna på sin tränare Hans R Strömberg och nästa start för dalahästen blir Prix du Luxembourg på Vincennes i Paris om 14 dagar.
Örjan Kihlströms andra seger kom med Stefan Hultman-tränade Diego M.Boko som vinglade ut lite i sista svängen men hittade skärpan och vann till slut säkert i V75-7.
– Han har lite egenheter för sig, men han har utvecklats helt otroligt, sa Örjan Kihlström.

FULLSTÄNDIGA V75-RESULTAT HITTAR DU HÄR

Marginalerna med Takter
Johnny Takter inledde alltså med en V75-dubbel och det var två målfoton som gick hans väg. Mikko Aho-tränade Art On Line kördes i ledningen i V75-1 och det blev hårt i mål sedan Highspeed Call fått lucka från rygg ledaren.
I V75-2 var Stig H Johansson-tränade Amor Winner tapper och fångade in ledaren Jetspirit på linjen
Kallblodsloppet, V75-5, fick en dramatisk avslutning där Monster Monsun över tog ledningen in mot sista svängen men galopperade, ställde sig, backade sig loss och kom tillbaka och var först i mål ändå…men blev diskvalificerad för galoppen som var över 100 meter lång. Istället gick segern till Raske Rutger och amatörkusken Jessika Sidbäck som var strålande glad.
– Vilken häst! Vi trivs otroligt bra ihop. Vi tycker om varann, jag gör allt för han och han gör allt för mig, sa Jessika om Raske Rutger som tränas av 75-årige Bergsåker-amatören Erik Jonsson.

Glada amatörer
Strålande glad var även Samuel Rehn som skrällde på hemmabanan med Rocky Reach i V75-6.
– Ruggigt skönt, snöstorm och hemmaplan! Jag bara njuter, sa Romme-amatören.
En annan glad amatörprofil var Axevallas Anders K Brekke som kunde glädjas åt en V75-seger för Stepping For Money sedan Stefan Söderkvist serverat stoet rätt ryggar från ett svårt utgångsläge.
– Jag vet inte vad jag är mest nöjd med? Min häst, eller hur försiktig Stefan är att köra henne. Fantastiskt, sa Anders K Brekke.
Sju rätt på V75 gav 34 730 kronor, sex rätt 455 kronor och fem rätt 53 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.