V75 resultat och eftersnack Jägersro 30 juli 2019

144

V75 resultat och eftersnack Jägersro 30 juli 2019

Ringostarr Treb svarade för en makalös prestation när han vann Hugo Åbergs Memorial.
Trots en tuff resa i ett stenhårt tempo stod han emot en våldsamt spurtande Propulsion som blev tvåa.
– Att han får vinna är fantastiskt. Han är en krigare, en champion, sa tränaren Jerry Riordan.

Därmed sprack segersviten för Propulsion som jagade sin fjärde raka triumf i Hugo Åbergs Memorial. Det stora sprinterloppet på Jägersro över engelska milen blev en hejdundrande fartfest. Ringostarr Treb öppnade blixtsnabbt från innerspåret och höll ledningen den första biten. Men Erik Adielsson bakom Uza Josselyn ville annat och han satsade stenhårt mot täten och pressade obarmhärtigt. Det blev en våldsam inledning där första femhundra metrarna travades efter 1.05,5. Wim Paal bakom Ringostarr Tre blev tvungen att släppa när Uza Josselyn tog över täten. Efter en bit i rygg på ledaren klev Wim Paal ut i andraspår med Ringostarr Treb och tog utvändigt om ledaren. Tätduon varvade på 1.09 och favoriten Propulsion satt långt bak i fjärde par utvändigt och fick hästar framför sig när Örjan Kihlström vred ut honom i spåren för angrepp dryga halvvarvet kvar. Men trots en fantastisk avslutning av Propulsion så kunde han inte nå fram till Ringostarr Treb.

”Alla borde ha en Ringostarr Treb”
Den lilla kämpen svarade för en enastående insats när han vägrade att ge sig efter det tuffa loppet. Nioåringen visade en suverän inställning när han kopplade greppet in på upploppet och svarade sedan allt och alla till slut. Segertiden blev 1.09,4/1609a och förstapriset var 1 609 000 kronor. Fjolårets elitloppsvinnare har därmed kommit tillbaka storstilat efter en skada som han ådrog sig i fjol höstas och han var även avelshingst i Italien i vintras.
– Alla tränare borde ha en häst som Ringostarr Treb, sa Jerry Riordan efter loppet.
– Hästen har haft mycket fysiska problem men hans vilja är kvar, den har inte försvunnit. Han är en krigare och en champion och var verkligen bra i dag. Man lägger ner hela sin själ i hästen och att han får vinna är fantastiskt. Han är en riktig fighter, fortsatte Riordan.
Även segerkusken Wim Paal var förstås full av beundran över sin stjärntravare.
– Att vinna över Propulsion betyder mycket för mig. Han visar att han är en stjärna när man kan öppna i 1.05-tempo och ändå ha krafter kvar till slut. Vi tog ledningen enkelt men sedan såg jag att Erik var ”on fire” och jag försökte i 50 till 100 meter men bestämde mig för att ta rygg. Det är den bästa hästen jag har kört, sa Wim Paal.

Redén: ”Är otroligt glad – var topp topp”
Propulsion blev historisk när han i fjol tog sin tredje raka seger i Hugo Åbergs Memorial. Det lyckades inte med en fjärde raka men efter en enastående insats och ett blixtsnabbt upplopp blev Propulsion tvåa. Tränaren Daniel Redén var mer än nöjd med sin stjärnas insats. Propulsion avslutade sista åttahundra metrarna efter 1.07,2.
– Jag är så otroligt glad. Dels som han var i värmningen och dels att han hade en sådan speed till slut. Det var som när han var på topp topp. Han har varit borta i sex veckor och levererar en sån spurt. Men han är ingen vanlig häst. Nu passar det väl utmärkt med Åby Stora Pris som nästa start, sa Daniel Redén.
Trea i mål blev Pastore Bob och fyra Cyber Lane. Uza Jossey slutade femma efter den stenhårda öppningen.

Acciaio vann 600 000 i Breeders Course
Det bjöds på fantastiskt fina prestationer vid sidan av Åbergs i ramloppen. I finalen av Breeders Course för treåringar blev det favoritseger genom Acciaio och Örjan Kihlström. Den här storvuxne hingsten är en riktig bjässe men flytta på sig kan han verkligen. Han forcerades till ledningen efter ett drygt halvvarv och när utvändiga Ubiquarian Face försökte gå i närkamp in på upploppet sträckte Acciaio på sig ytterligare och svarade när tussarna drogs ur hästens öron. Ubiquarian Face höll tappert till andraplatsen. Segertiden blev 1.11,3/1640a och förstapriset var 600 000 kronor till hästen som tränas av Alessandro Gocciadoro. Nu siktar man mot det italienska derbyt.
– Han har gjort bra lopp varje gång när jag har kört honom och det är en riktigt bra treåring, sa Örjan Kihlström.

Staro McMillan klev runt alla och imponerade
Staro McMillan är det danska hoppet i Svenskt Travkriterium i höst. Han lär ha alla möjligheter att kriga om segern där efter vad han visade i V75-4. Han dundrade runt hela fältet från spår elva för Ken Ecce som körde offensivt. Ledande Hurricane River fick sig en rejäl tryckare varvet från mål och kunde inte svara längre. Staro McMillan tog över befälet och gled sedan ifrån till en lätt seger i imponerande stil. Vinnartiden blev 1.12,7/2140a.
– En mäktig häst, konstaterade Ken Ecce om jättelöftet som tränas av Sören Kolberg.
En favoritbetonad V75:a inleddes med en rejäl skräll när Thomas Uhrberg styrde in Classichap som tränas av Jerry Riordan. I ett galoppfyllt lopp vann han säkert från ledningen före Stoletheshow. Favoriten Tae Kwon Deo galopperade i inledningen men kom tillbaka bra till fjärdeplatsen.

Femstjärnig insats av Esprit Sisu
Rick Ebbinge från Holland har en mycket fin häst i Ike Schermer som vann enkelt den andra avdelningen från ledningen. Det var hästens sjunde seger i nionde starten.
De flesta loppen vanns från ledningen på Jägersro den här kvällen. Men en som vann bakifrån var Esprit Sisu, tränad av Svante Båth och körd av Erik Adielsson. Han kördes offensivt och fick tåga först i tredjespår på slutvarvet men hade trots det mod och styrka att koppla greppet in på upploppet. Han försvarade sig även femstjärnigt mot störtdykande Comanche Moon den sista biten.
– Han hade en ork och spänst som var femstjärnig och en inställning som var tiostjärnig, sa Erik Adielsson.
I det avslutande stayerloppet i V75-7 så svepte Illuminati förbi konkurrenterna och till ledningen inför slutvarvet. Dessvärre tappade hästen stilen kort före mål och galopperade precis på mållinjen. Mycket snöpligt såklart för kretsen kring hästen som gick miste om förstapriset på 250 000 kronor. Nu vann istället Reckless som spurtade vasst tillsammans med Björn Goop. Han höll därmed undan med knapp marginal före en likaledes bra spurtande Dragster.
Innan V75-tävlingarna drog igång så var Double Exposure ute och luftade sig. Hon ledde runt om obesvärat för Örjan Kihlström och sällan har väl en häst tjänat 200 000 kronor så enkelt. Double Exposure sattes aldrig på några prov och gled undan på tiden 1.11,1/1640a.
Sju rätt på V75 gav 20 658 kronor. Sex rätt gav 117 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed späs jackpoten till Rättvik på lördag på ytterligare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLottningen är klar till Hambletonian
Nästa artikelV86 resultat och eftersnack Mantorp 31 juli 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.