V75 resultat: Succé för tjejhästen!

247

tjejsuc

Delad glädje är dubbel glädje. Tjejhästen Öjja Scoop skapade glädjefnatt på Färjestadstravet. – Att hon skulle räcka här i dag, det drömde man egentligen bara om, sa tränaren Maria Ottosson.

När Maria Ottosson, 31, i fjol tog ut proffslicens som första kvinna på Örebrotravet valde hon bland annat på att satsa på en tjejhäst. Valet föll på Öjja Scoop som delades upp i 50-andelar och runt ett 60-tal tjejer nappade på idén. Och vilken succé det blivit. På lördagen debuterade tjejhästen på V75 och med Carl-Erik Lindblom i sulkyn blev det vinst direkt. Hästens femte seger i sjätte starten! – Hon visar enorm löpskalle när hon springer och det räcker jättelångt, jublade Maria Ottosson. Öjja Sccop öppnade snabbt från sitt innerspår i V75-4 och tog hand om ledningen, men blev sedan hårt uppvaktad av favoriten Twitter. – Jag hade kunnat svara, men Björn Goop är en hård man och han bara kör så…okej då. Kör då så tar vi rygg. Sedan satt bara Björn och bevakade mig helt tiden och ville inte släppa ut mig, men till slut var han tvungen och då var det bara att fräsa förbi, sa Carl-Erik Lindblom som bjöd på en härlig segergest över mållinjen.

Etta i mål med diskvalificerad Gulddivisionen fick en dramatisk upplösning med tre hästar i stort sett jämsides över mållinjen. Målfotot visade att Prince Tagg och Ralf Karlstedt fick nosen först, knappt före Global Investment och ledaren Shaq Is Back. Men… …domarna valde att diskvalificera Prince Tagg efter en trång situation i början av upploppet. Ralf Karlstedt var rasande efteråt. – Det är synd att man inte har ett annat namn, typ Kihlström Goop, Svanstedt, då hade de med all säkerhet inte diskat mig, det är lättare att ta mig. Jag kan hålla med om att det är något snävt, men absolut inget oschysst, det är tajta marginaler. Pär-Olof Grannas är riksfunktionär och han berättar hur domarna resonerade: – Vi ser ju att hästarna kommer in på upploppet och att Ralf Karlstedt går ut mot Henrik Svensson och han har inte full plats där, utan han blir utflyttad. Ralf Karlstedt vinner med en decimeter, det är väldigt tajt alltså, och i reglementet står det, har man vunnit egen fördel och loppets resultat har förändras, och det är vad som hänt här och därför har vi diskvalificerat honom.

Passerade sju miljoner kronor Segern gick istället till Global Investment och Björn Goops tioåring var tapper när han från positionen utvändigt ledaren tog karriärens 32:a seger i 99:e starten. Segern värd 200 000 kronor innebar samtidigt att hästen passerade sju miljoner kronor insprunget. – Han är otroligt tapper. Han gör det alltid bra, sa Björn Goop. Björn Goop vann även med favoriten Lucky Angel Face i V75-2 och blev dagens enda dubbelsegrare inom V75-spelet.

Överraskning i kallblodsloppet Mellby Amiral var klar favorit i V75-1 och efter en lite tveksam start gled Örjan Kihlström sakta fram i tredjespår för att sedan parkera utvändigt om ledaren Rutger Gigant efter drygt 500 meter. In i sista sväng tryckte Örjan Kihlström till på gaspedalen och Mellby Amiral kopplade greppet direkt och gick sedan undan över upploppet med full kontroll. Omgångens skräll kom i kallblodsloppet V75-5 där hemmakusken Magnus Jakobsson vann med 24-oddsaren Rigeljerven. Vinnaren satt i rygg på ledaren Kolnes X.O. men när denne galopperade, och störde flera ekipage varvet kvar, fick Rigeljerven ledningen gratis och höll sedan undan utan större besvär. V75-6 avgjordes i starten då Jorma Kontio lyckades försvara innerspåret och ledningen med Bon Frecia. När han sedan fick inleda första 500 i 1.19-tempo ställdes konkurrenterna schack matt. I V75-7 bjöd Åbyamatören Mikko Aho på en uppvisning med Art On Line som dominerade loppet i högt tempo i spets från start till mål. – Han bara flyger, det blev mycket lätt. Experterna som på förhand sa att han inte går på lång distans borde byta jobb, sa segerkusken. Sju rätt på V75 gav 66 475 kronor. Sex rätt 534 kronor och fem rätt 49 kronor.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikel6 rätt på gårdagens V75'a.
Nästa artikelSingalo bäst igen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.