V75-segern senast var en liten överraskning

66

V75-segern senast var en liten överraskning

Hästen tränas av Jenni Åsberg och körs av sambon Tomas Pettersson.
Quantum Estelle, som även ägs av samboparet, skrällde senast i V75 och jagar nu sin tredje raka seger.
– Hon känns oförskämt fin. Det kan nog bära ganska långt igen, säger Jenni inför V75-starten på lördag.

Jenni H Åsberg är tränare i Gävle och driver en verksamhet med 15 hästar i träning. Hon är även en framgångsrik montéryttare. På samma gård, Runemo i Alfta, håller även sambon Tomas Pettersson till med sin tränarverksamhet. För några veckor sedan var det familjelycka i vinnarcirkeln då Quantum Estelle vann V75 på Bergsåker. Efter en fin resa i rygg på ledaren fick hästen fritt spelrum i sista sväng och tackade för det genom att spurta till en säker seger.
– Hon fick ett perfekt lopp och allt kört i halsen. Men hon vann på ett enkelt sätt och det kändes att hon hade mycket krafter kvar, säger Jenni H Åsberg.
Det var Quantum Estelles andra raka seger. Någon förklaring till den här formtoppen?
– Hästen har gjort bra prestationer tidigare också men haft lite oflyt. I början av våras startade hon i Bollnäs och fick riktigt hårt tryck och fick bekänna färg. Sedan skadade hon sig lite olyckligt men nu har hon fått starta på kontinuerligt. Det har känts hela tiden som att det har funnit kapacitet i henne.
Hur känns hon efter senaste segerloppet?
– Bara bra. Jag har varit ute och kört med henne i dag (torsdag) och hon känns oförskämt fin.

”Bra spår – ser intressant ut”
V75-segern senast var en liten överraskning men i lördagens start på Solänget är Quantum Estelle favorit i den femte avdelningen. Hon har ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och körs återigen av Tomas Pettersson.
– Quantum Estelle (V75-5) har bra spår och det ser intressant ut. Hon möter hästar som har tjänat mer pengar och är mer härdad än vad hon är. Men hon har väldigt bra form och har gjort bra prestationer på slutet vilket kanske kan ge lite respekt med henne.
– Hon kan öppna snabbt men det är ingen häst som man bara kastar åt grejerna i starten. Men suger hon tag i bettet själv så kan hon öppna rejält. Fast får hon inte ledningen kanske han kör framåt med henne och får överta. Det är dock inte måste att komma till spets, hon har visat att hon går lika bra bakifrån.
– Eftersom hon känns jättefin hemma är det klart att jag åker dit med stora förhoppningar. Samtidigt är det inte bara att åka och hämta hem segern. Men jag tror på min häst och en ny bra prestation. Då kan det nog bära ganska långt igen, säger Jenni H Åsberg.
– Det blir barfota runt om igen och sedan får vi se om det blir rycktussar eller fast huva. När det har varit voltstart har hon gått med en fast huva med tussar i för att det ska döva lite mer. Vi har inte ryckt tussarna i lopp så många gånger men hon svarar bra på det.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.