V75-stjärnan dog efter storloppet

112

v75 stjärnan dog efter storloppet

Flerfaldige V75-vinnaren Vikens High Yield är död.
Efter ett storlopp i Cagnes-Sur-Mer på den franska rivieran föll topphästen ihop.
– Det är klart att det är tufft. Jag har haft honom i flera år. Det var en unik häst med skön stil, säger tränaren Robert Bergh till Expressen.

Vikens High Yield har radat upp framgångar och flertalet segrar i V75 de senaste åren. Den tvåfaldige miljonären har gjort succé hos Robert Bergh och i vinter har han firat fina framgångar i Frankrike. Där har hästen vunnit två lopp och tagit en andraplats på Vincennes-banan i Paris. Under torsdagen startade Vikens High Yield i storloppet Prix de la Cote d’Azur i Cagnes-Sur-Mer i Nice. Han kördes där av den franska kusken Gabriele Gelormini. Hästen var inte sig själv i loppet och togs ur fältet. Vid utfarten till banan föll han ihop död.
– Det är klart att det är tufft. Jag har haft honom i flera år. Det var en unik häst med skön stil. Det blir en personlighet över dem. Det är lite som att se en människa inom idrotten. Man tänker: borde man inte kunnat ha märkt någonting? Hur kan det gå obemärkt förbi, säger Robert Bergh till Expressen och fortsätter:
– Det är samma med det här, fanns det något som tydde på något före? Det gjorde inte det. Det är beklagligt. Man förknippar ofta det som händer i lopp med heta och stressade hästar, det här var en filbunke som alltid är stark. Det stämmer inte in på olyckstillbud, fortsätter Bergh.
Mikael Fellbrandt är ägare och uppfödare till hästen.
”Det är riktigt tråkigt och tragiskt. Man blir påmind om att travlivet är tufft”, skriver han i ett sms till Travronden.
Vikens High Yield tog 18 segrar på 63 starter och sprang in drygt 2,4 miljoner kronor.
Han blev sju år gammal.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 statistik: Tränarna det lönar sig att spela på
Nästa artikelNy triumf för Malmqvists franska löfte

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.