V75 System + Intervju med Rickard Svanstedt inför Mantorp

518

v75 system

V75 SYSTEM FRÅN ALLTOMTRAV

1: 1, 7 (2, 6)
2: 2 Farmer Jack (12, 3)
3: 1, 6, 13 (10, 11)
4: 5 Springfield (4, 7)
5: 1, 3, 6, 7, 8 (10, 4)
6: 1, 2, 4, 9, 10 (7, 8)
7: 1, 4, 6, 10 (12, 9)

INTERVJU FRÅN KANAL 75

Han har utvecklats till en riktigt bra häst som tjänat stora pengar sedan han kom till Rickard Svanstedt.
Baron Gift heter reklamhästen och på lördag utmanar han den obesegrade favoriten Cyber Lane i Ina Scots Ära.
– Vi ska prova och ge honom en match, säger Rickard Svanstedt.

Rickard Svanstedt har 25 hästar i träning och han förbättrar hela tiden stallets resultat och siffrorna pekar åt rätt håll vad det gäller segrar och inkörda pengar.
– Det känns bra. Det har kommit in en hel del unghästar på slutet och det är många ettåringar till som är på väg in. Jag är väldigt nöjd med hur det har utvecklats sig och det är kul. Förutom Baron Gift och Listas Spartacus har jag många yngre förmågor som jag hoppas på, säger Rickard Svanstedt.

”Har visat hög kapacitet”
Bästa hästen i stallet heter Baron Gift och han kom till Axevallatränaren i fjol sommar. Sedan dess har han vunnit E3-revanschen, ett försök i Bronsdivisionen och varit tvåa i Margaretas tidiga treåringsserie. Baron Gift har sprungit in 681 000 kronor i Svanstedts regi sedan han började tävla för honom i september förra året.
– Jag hade sett honom innan och tyckte att det var en fin häst. Han har förbättrat sig hela tiden och det känns som att han fortfarande är på väg upp och utvecklas. Hästen har visat hög kapacitet och nu är det dags att prova mot de lite tuffare grabbarna. Han är anmäld till Derbyt och Breeders Crown och det är de stora målen som vi siktar på i år, säger Rickard Svanstedt.

”Är ingen träningsnarkoman”
Efter en galopp i debuten för Svanstedt har det mesta gått på räls för Baron Gift.
– Han tränade okej men inte så mycket mer inför debuten för mig. Han galopperade i första starten och han har lite hyss för sig. Men sedan körde jag bra snabbt efter galoppen och gick ut i Sikta mot stjärnorna i loppet efter. Då gjorde han ett jättebra lopp som tvåa. Han har varit lite besvärlig tidigare men till den starten satte vi på en murphybländare och efter det har han skött sig mycket bättre.
– Hästen är ingen träningsnarkoman. Han är lite loj och sådär i jobben som många bra hästar kan vara, att de skiljer på tävling och träning. Det är likadant i värmningarna och där glänser han aldrig. Men sedan när bilen släpper fältet då känner man vad det är för häst. Då vaknar han till liv och då flyter det på väldigt bra. Jag har varit missnöjd med flera värmningar men när han kommer ut till loppet är det en helt annan häst.

”Satt fast med mycket krafter kvar”
I senaste starten satt Baron Gift fast med krafter kvar mot topphästar på Solvalla. Men i Ina Scots Ära, V75-6 på lördag, lär det inte bli något passivt upplägg.
– Det är alltid surt att sitta fast och hästen kändes väldigt fin och hade mycket krafter kvar. Jag petade aldrig på honom och han hade tussarna kvar i öronen. Han hade varit ifrån inför den starten och fått en träningsperiod efter att ha tävlat hela vintern. Jag var lite osäker på formen eftersom han var lite mer loj än vanligt och då jag hade siktat mot det här loppet så ville jag inte ge honom ett tufft lopp i dödens.
– Han har känts mjuk och smidig efteråt i träningen även om han bara har fått lugna jobb emellan. Det känns som att han kommer i bra form till starten på lördag, säger Rickard Svanstedt.

”Provar vad som går för ledningen”
V75-omgången på Mantorp kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 38 miljoner enbart på sju rätt. Favorit i den sjätte avdelningen är Cyber Lane. Men för de som vill åt jackpotmiljonerna bör nog tänka på Baron Gift som en av de främsta utmanarna.
– Det är ett tufft lopp såklart och vi har äntligen fått ett bra läge då han nästan bara haft dåliga spår i ganska tuffa lopp en längre tid. Jag vet knappt hur startsnabb han är men tror att han kan öppna rätt så bra vilket han har visat några gånger och jag kommer att prova vad som går från början.
– Det kan ändå bli svårt att ta en längd på Johans häst (Cyber Lane) men vi ska göra ett försök. Om han kan vara bland de tre är jag jättenöjd. Och skulle vi komma till ledningen och det blir strul för Cyber Lane då tror jag på bra vinstchans. Han går bra både i ledningen och bakifrån. Vi ska i alla fall prova att ge favoriten en match. Barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn igen, säger Rickard Svanstedt.

Föregående artikelV75 resultat och startlista till Mantorp 3 juni 2017
Nästa artikel”Tarzan” nobbar Oslo med Nuncio