V75 System och ett klartecken till Färjestad 1 oktober

38

v75 system

Avd
1: 2, 4, 11
2: 5, 11
3: 1, 2, 9, 11, 12
4: 9, 15
5: 6 Tekno Odin
6: 2, 7
7: 1, 2, 4, 5, 7

Han är megafavorit och mångas spik i V75-jackpoten på Färjestad.
Kallblodsfenomenet Tekno Odin har varit fantastisk på slutet.
– Jag tror att vi vinner, säger tränaren och kusken Öystein Tjomsland.

VM i V75 startar och det är Unionstravet med många norska hästar i startlistorna. Det väntar dessuom 57 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt i lördagens V75-omgång. Genom åren har man flera gånger sett att trots att det vinner en eller flera storfavoriter så kan det ändå bli miljonutdelning.
Kallblodsstjärnan Tekno Odin gästar Färjestad och den norske segermaskinen har sett lysande ut på slutet. Han har imponerat stort vid överlägsna segrar och har totalt vunnit 62 lopp på 101 starter i karriären. Den åttaårige hingsten har fått ännu en nytändning i år efter att ha avslutat avelssäsongen. Han är även flyttat tillbaka från Öystein Tjomslands filial i Sundsvall till Sörlandet i Norge där han även fått en ny skötare.
– Tekno Odin har varit så pigg nu när betäckningssäsongen är över. Han har fått ett väldigt lyft i sommar och under hösten. Han har varit våldsamt bra hela tiden men nu har han utvecklats ytterligare. Från den toppnivån som han har varit på tidigare så har han blivit ännu bättre. Det är imponerande att en sådan bra häst fortfarande kan utvecklas, säger Öystein Tjomsland.

”Fortsatt på topp i träningen”
Många V75-spelare kommer att spika Tekno Odin i den femte avdelningen där han startar från spår sex bakom bilen. Öystein Tjomsland lämnar goda rapporter under fredagen och har taktiken klar för sig.
– Spår sex bakom bilen på Färjestad är bra för då har man bra fart efter vingen och från start. Jag har en god känsla att vi ska komma förbi de invändiga från början och ta ledningen. Det är några starka konkurrenter emot men har Tekno Odin samma form som i de senaste starterna ska det till en väldigt bra häst för att slå honom. Jag tror att vi vinner, säger Öystein Tjomsland.
Och tillägger:
– Hästen verkar fortsatt på topp och allt har varit bra i träningen efter senaste starten. Han har stått i Norge nu under en period och vi åker under fredagen för det är sju timmars resa till Karlstad och det är för långt för att åka samma dag. Inga ändringar i balans och utrustning.

Föregående artikelFernlund: Spännande landskamp i Karlstad
Nästa artikelV75 resultat lördag 1 oktober från Färjestad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.