V75 System och Intervju inför V75 Axevalla 22 juli 2017

482

v75 system

V75 SYSTEM FRÅN ALLTOMTRAV

1: 1, 2, 4, 6, 9 (3, 10)
2: 8 Bålsta Palema (2, 4)
3: 4 Readly Express (5, 6)
4: 1, 2, 6, 8, 10, 12 (5, 15)
5: 2 Gomez (6, 10)
6: 1, 2, 7, 9, 11 (10, 8)
7: 2, 4, 6, 9 (3, 1)

INTERVJU FRÅN KANAL 75

Han har närmare 50 i segerprocent och har vunnit två lopp på tre starter i år.
Rolex Bigi är en het kandidat i lördagens V75-omgång på Axevalla.
– Kapacitetsmässigt är det ingen som är huvudet högre än honom, säger tränaren Maria Törnqvist som även meddelar lättning i balansen.

Rolex Bigi började karriären hos Åke Svanstedt och radade upp segrarna. Därefter har den högkapable sjuåringen varit runt hos flera olika tränare med blandade resultat och han har också haft problem med fräschören och med sjukdomar. Sedan ett år tillbaka är han hos Maria Törnqvist och hos henne har hästen gjort tre starter i år, vilket har slutat med två segrar. Han vann direkt i comebacken i slutet av mars innan det blev galopp och därefter blev hästen sjuk igen. Men när han den 4 juli gjorde en minicomeback på Axevalla vann han lekande lätt med krafter kvar.
– Rolex Bigi (V75-6) är lite halvkaxig för dagen och han brukar ju vara bra när han är så. Det har kommit efter senaste loppet. Han har haft en infektion hela våren och varit lite däven och down, så jag är glad att han är lite laddad. Det är bra, säger Maria Törnqvist.
– Det är jättesvårt att säga i vilken form han är i. Han har ju fortfarande vinterträningen i kroppen även om han tappade lite då han fick vila inför förra loppet. Men min magkänsla är att det räcker bra för hästen behöver inte vara så mycket tränad, det räcker om han känns fräsch och fin, vilket han gör.

”Är fruktansvärt tuff – lättare skor nu”
Hur Rolex Bigi kan hantera innerspåret och hur snabbt han kan öppna är svårbedömt för Maria. Hon kan heller inte säga rakt ut att hästen har bra vinstchans, men en sak är i alla fall säker enligt henne.
– Kapacitetsmässigt är det ingen som är huvudet högre än honom. Han har lopp i kroppen och när han är i ordning är han fruktansvärt tuff, det har han visat förut. Men jag har inte kört några tuffa jobb med honom efter senaste starten.
– Han har aldrig haft spår ett i voltstart men det ska inte vara några problem. Stefan Söderkvist är superbra, han kör med hjärnan och tänker på hästen att det kommer fler lopp. Vi får hoppas att det klaffar för honom.
– Han kommer att gå med lite lättare skor den här gången, aluminiumskor. Jag tror att det kommer att göra lite i aktionen för han var lite trång i aktionen senast, säger Maria Törnqvist.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet