V75 system och intervju inför V75 Bjerke

74

v75 system

V75 system från Alltomtrav.info:

1: 4 Thai Broadway
2: 1, 3
3: 2 Treasure Kronos
4: 3, 9
5: 2, 3, 5, 9, 10
6: 1, 2, 6, 9, 10
7: 1, 3, 4, 7, 10, 12

 

Intervju från Equus:

46 segrar i norska V75 under året imponerar.
Tränardominanten Frode Hamre går mot ett rekordår och ska passas i den svensk-norska V75-omgången i Oslo på lördagen.
– Formen har varit lika god genom hela säsongen och vi vinner lika många lopp i januari som i juni eller oktober. Det är det få som klarar.

Det ser ut att bli mycket blågula segrar i Oslo på lördagen. På pappret.
Norske ligaledaren Frode Hamre laddar med sex hästar från sitt 60 hästar stora stall och bjuder upp till dans mot Sverige, storebror i travsammanhang.
I mitten av september vann Hamres stall landets två största unghästlopp, derbyt för båda raserna. El Diablo B.R. körde han själv till storsegern. Ingbest vann kallblodsderbyt med Tom Erik Solberg i sulkyn.
– Det var min största dag som travtränare, säger Frode Hamre, som med sex veckor kvar av året redan passerat siffrorna för rekordåret 2013.
Larvikstränaren har hittills kört in över dubbelt så mycket pengar som tvåan på listan. 13,5 miljoner har det blivit till stallets hästar och 155 segrar.
Rekordåret 2013 blev man Europas mestvinnande tränarstall med 256 triumfer men i pengar räknat är alltså innevarande år betydligt mera lyckosamt.

Vinner vart tredje V75-lopp
På V75 har stallet plockat 46 segrar och man vinner ungefär vart tredje lopp stallet ställer upp i. Hamre kör helst sina hästar själv och han ligger också i topp i kuskligan i travets Elitserie i Norge med 34 segrar.
För tre år sedan lade norska travsällskapet om kursen för hästar som importerats från USA. Frode Hamres stall var full av jänkarhästar, segerrika jänkarhästar…
– 2013 bestod stallet i stort sett bara av ”amerikanerimporter”. När importerade hästar fick tuffare förutsättningar blev jag tvungen att tänka i nya banor. Vi började satsa på norskfödda hästar och starthästar med potential från Sverige och i år är det första säsongen enligt det nya konceptet och det har knappt kunnat gå bättre, säger Hamre.

Frode Hamre har sju hästar till start på V75 på lördag.
9 Ivar Sånna (V75-1) har fått ett helt okej spår. De andra får köra om täten och så får vi se vilken position det blir för hans del. Ivar Sånna är oförändrat fin i träningen och kommer att prestera lika bra som han gjort på slutet. Det blir en vanlig sulky, och så hoppas vi kunna köra honom utan skor bak. Han är bäst med den balansen. Han ska ses med segerchans.
10 Gematria (V75-3) vann enkelt senast mot bra hästar och visade att formen sitter i. Har dessvärre dragit ett dåligt spår mot fina ston och därifrån är vi lite utlämnade åt vad de andra hittar på. Ska gå barfota efter fyra lopp med skor. Hon är platsaktuell men kan också vara med och kämpa om segern om allt löser sig under vägen.
9 Chief Orlando (V75-4) blev utsvarad senast och levererade en god insats på nytt som trea. Här möter han äldre hästar och får inte utnyttja sin startsnabbhet. Jag tror att vi hittar vinnaren på något av de fem innersta spåren men min häst kan vinna med klaff. Tror vi kör med helstängt huvudlag trots bakspåret och med fyra lätta skor och jänkarvagn.
Frode Hamre tror mindre på 7 Winmecredit (V75-1), 6 Muscle Salt (V75-2), 11 Special Evoy (V75-5) och 5 Saturday Mornings (V75-6)

Föregående artikelATG tillåter åter spel från Hamburger Trab-Zentrum
Nästa artikelKolgjini: Ingen vintersatsning i år

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.