V75 system och intervju med Johan Untersteiner

117

v75 system

Vi siktar på stora pengar denna gången

1: 3, 7, 11
2: 12 Usain Henna
3: 2 Coldtown
4: 2, 7, 8, 9, 10, 13
5: 3 Niagara Broline
6: 1, 3, 5, 10
7: 1, 2, 5, 7, 8, 9, 11, 12

Han har toppform på stallet och har passerat fjolårssiffrorna med råge.
Inför V75 på Romme har Johan Untersteiner två heta chanser på förhand.
– Båda två kan absolut vinna, säger han.

Johan Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut. Bara den senaste veckan har det blivit nio segrar och stallet har redan passerat fjolårets siffror gällande inkörda pengar. Drygt 9,6 miljoner (8,1 i fjol) och 93 segrar har det blivit hittills för Halmstadtränaren som i år färdigställde sin träningsanläggning, ”Drömgården”, med nya stallar. Antalet hästar ökar hela tiden och för dagen finns det 104 hästar på träningslistan.
– Det fungerar jättebra och hästarna har bra form överlag. Det händer mycket på inkörda pengar när man får in en miljon som i Derbyt där Day Or Night In var trea och en miljon i Oaks (Xperia Knick och Unrestricted var trea och fyra). Då rasslar det till lite och målsättningen är att passera tio miljoner i år och det ser ju bra ut, säger Johan Untersteiner.
– Vi har haft ungefär 100 hästar här på hösten sedan jag byggde det nya stallet. Jag hade bestämt innan att vi kunde ha två anställda till med 15 hästar ytterligare i stallet så det var planerat. Men nu är det så gott som fullt faktiskt.

”Styrkan är hans vapen”
Johan Untersteiner åker till Rommes V75-tävlingar under lördagen med två hästar. Dessa är M.T.King Of Cash, som nyligen kom till stallet efter att bland annat Kari Lähdekorpi köpt honom, och den andra är Niagara Broline vilken är en häst som har startat sporadiskt senast året och som nu har ett par lopp i kroppen efter ett uppehåll.
– M.T.King Of Cash (V75-2) gjorde allt rätt i första starten för mig och vann från dödens med krafter kvar. Det var ett billigt lopp men han gjorde det väldigt enkelt och närmast joggade ifrån de andra. Han var inte trött i mål och just styrkan verkar vara hans främsta vapen. Han är efter Ready Cash och har lite det tugget i sig, han är oöm och tågar alltid på.
– Han har gått normala jobb efteråt och allt verkar som det ska. Det är ingen häst som glänser i träningen eller utmärker sig på något sätt men det verkar bra allting. Han har inte varit helt att lita på tidigare men uppträdde bra senast.
– Nu är det en häst struken invändigt om oss och det är bara tre hästar på start. Han får först och främst kliva iväg som han vill från början i trav och sedan får vi prova framåt. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och sedan får vi se vad de övriga konkurrenterna tänker. Jag åker ut med goda förhoppningar och tror på en väldigt bra insats. Sedan får vi se hur långt det räcker men jag tror på bra chans. Vi gör inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

Barfota fram nu och första med rycktussar
Niagara Broline i den femte V75-avdelningen är också mycket betrodd och här vankas det intressanta balans- och utrustningsändringar.
– Niagara Broline (V75-5) har varit skadad och borta en del men nu känns det med några lopp i kroppen att toppformen börjar komma. Han spetsade i en tuff öppning senast och fick press men höll starkt. Jag tror att han kommer att vara ännu vassare med det loppet i kroppen och det här är en duglig häst för V75.
– Vi har ett bra läge och han är snabb ut. Jag får ladda framåt och kommer även att göra lite småjusteringar till den här starten. Han har gått med skor väldigt länge men nu blir det barfota fram. Dessutom blir det rycktussar för första gången. Jag är optimistisk och tror på bra chans.
Vem är bästa chansen av de båda?
– Jag tycker att de är likvärdiga. Båda två kan absolut vinna.

Föregående artikel”Då hade jag inte ens anmält hit…”
Nästa artikelÄr detta lösningen i Kallblodsloppet?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.