V75 system och intervju till Åby 18 oktober

58

v75 system

Avd
1: 1, 6, 7, 8, 11
2: 4, 5, 10, 11
3: 6 Eder Bob
4: 6, 11
5: 5, 7, 10
6: 1, 3, 5, 7, 12
7: 3 Mosaique Face

Har vi glömt bort Sloppy Joe?

Kapacitet långt utöver det vanliga och med ett namn som hade fått Ernest Hemingway att spela på V75.
Sloppy Joe är en av hästarna det surras lite extra om inför lördagens superjackpot.
– Det är en häst som ska vara i eliten, säger hästens tränare Peter G Norman.

En resa till Ernest Hemingways kvarter i Key West, och ett besök på hans stammisbar Sloppy Joe’s, kanske kan vara något att lägga pengarna på om man prickar rätt på V75.
– Jag har inte varit på Sloppy Joe’s men dit får vi åka någon gång och fira någon seger, säger Peter G Norman.
Det är V75 med SM-tävlingar på Åby utanför Göteborg som står på programmet och enligt prognosen kommer den jackpotkryddade sjurättspotten att uppgå till ÖVER 70 miljoner kronor. Sloppy Joy (V75-2) startar i Lärlings-SM och trots spår åtta bakom startbilen måste han tillmätas goda chanser att segerstrida.
– Från ett sådant läge kan han gå hur bra som helst och ändå bara bli trea-fyra, men har han minsta lilla tur är han med i matchen.

”Gått framåt rejält”
Femårige Sloppy Joe visade skyhög kapacitet redan som treåring men skada satte stopp. Hästen knäopererades och först i år har han kommit tillbaka på tävlingsbanan.
– Det är en häst som ska vara i eliten normalt sett, om han hade haft fräscha ben, så är det ju, säger Peter G Norman och tillägger:
– Adielsson (kusken reds.anm.) sa efter loppet senast att det är en häst som går till guldivisionen om han får vara fräsch, och han brukar inte använda sådana ord i onödan.
Sloppy Joe kan mycket väl nå eliten. I år har hästen vunnit två av fyra starter och intrycket han gav vid segern hemma på Solvalla för två veckor sedan, efter 1,5 månads tävlingsuppehåll, var mycket bra.
– Han fick en tuff inledning men sedan fick han vila lite mitt i loppet och gå lite sista 700 meterna. Han vann väldigt enkelt och det var vi väldigt nöjda med.
Han hade varit lite sliten inför det. Hur är det med fräschören efter loppet?
– Mycket bra! Han har faktiskt studsat fram efter loppet, så han tog det som vi ville.
Kan man förvänta sig en ännu bättre insats den här gången?
– Normalt sett ska han ha gått framåt rejält med loppet. Han vann med krafter kvar senast och ska nog kunna vara ännu bättre nu.
En seger i Lärlings-SM kanske inte får Peter G Norman att ha segerfest på USA:s sydspets, men får Sloppy Joe vara frisk lär det komma större lopp runt hörnet. Och för V75-spelarnas del finns redan på lördag alla möjligheter att håva in pengar som räcker till segerfest var som helst i världen.

Föregående artikelSHL-stjärnorna: ”Våra bästa tips”
Nästa artikelDet lutar åt en riktig Superjackpot på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.