V75 system och intervju till Jägersro 29 oktober

33

v75 system

V75 systemet från alltomtrav.info:

1: 1, 4, 5, 8, 9
2: 5 Diva Deo
3: 12, 13, 14, 15
4: 1, 3, 9, 10
5: 1, 6
6: 5 Thaiger Exclusive
7: 2, 4, 6, 9, 10

 

Intervju med Joakim Lövgren från Kanal 75:

Han fick chansen spolierad i SM då en konkurrent kvaddade sulkyhjulet.
Nu kan Alfas da Vinci ta revansch på hemmaplan i Müllers Memorial.
– Om han gör ett riktigt bra lopp så räcker det för att vinna, säger tränaren Joakim Lövgren.

I fjol vann Alfas da Vinci Svenskt Mästerskap.
Men när han för två veckor sedan skulle försvara sitt SM-tecken fick han chanserna spolierade precis innan start. En konkurrent körde oturligt på hans sulkyhjul som det blev punktering på.
– Det är tyvärr sådant som händer i lopp. Det är väldigt sällan det händer i stora lopp och när det väl händer så är det otroligt irriterande. Men det har hänt förr och kommer att hända igen, säger Joakim Lövgren.
Jägersrotränaren hade siktat på just Svenskt Mästerskap för att ha sin urstarka häst i toppform då.
– Jo, men han var ju toppad för att göra sitt absolut bästa och försöka hålla kvar SM-titeln. Han var tränad för det men jag fick ju inget kvitto på hur bra han var, även om jag tror att han var väldigt bra. Han har känts fin i träningen efteråt, säger Lövgren.
Men om Alfas da Vinci har samma extrema toppform som när han vann SM i fjol har Lövgren svårt att sia om.
– När hästarna gör en sådan extrem prestation som i fjol så klickar alla kuggar verkligen i. Jag tror att han kommer att göra ett riktigt bra lopp nu och gör han det så räcker det för att vinna Müllers.
– Det är ett öppet lopp på förhand och från min horisont är det tacksamt att On Track Piraten fick bakspår. Loppet lever och vi ska köra om det.

”Jairo en av de som kan vinna”
Joakim Lövgren har även med Jairo som är tredjehandsfavorit i V75-6. Han tycker att även den hästen är en het segeraspirant, i jackpotomgången där en ensam vinnare kan ta hem 37 miljoner kronor enbart på sju rätt.
– Jairo gjorde ett fint lopp senast och det blev lite långt mellan starterna efter att han galopperade gången innan. Då fick han det inte alls att funka i bakvarv. Nu har han fått ett bra lopp innanför västen och jag räknar med riktigt bra form på honom.
– Bakspår på 1600 på Jägersro är ingen fördel men det är ett jämnt bronslopp och han är en av de som kan vinna.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Det finns ingen riktig växel med honom genom att ta av skorna. Han gick strålande med skor i vintras och är lite känslig för banunderlag. Hästen har galopperat för att jag har tagit av skorna. Jag får se hur banan är och hur han känns i värmningen om vi kör med skor eller inte.
Vem är din bästa chans på V75?
– Jag tycker att båda två är aktuella. Blir det hård körning om ledningen i Jairos lopp så bjuds han in. Men jag kan tycka att Alfas da Vinci kan påverka mer själv och det är lite fördel för honom, säger Lövgren.

Föregående artikelOlle Goop sjuk i blodförgiftning
Nästa artikelToppkväll för Björn Goop

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.