V75 system till Eskilstuna och intervju med Kolgjini

72

v75 system

V75 System från ALLTOMTRAV:

1: 2, 4, 6, 9
2: 3 Alvena Ullabella
3: 5 On Track Piraten
4: 2, 3, 6, 7, 12
5: 3, 4, 10
6: 5, 6
7: 2, 3, 5, 8, 9

 

Intervju med Lutfi Kolgjini gjord av Kanal 75:

Lutfi Kolgjini lämnar oftast över styrningarna av stallets hästar till sonen Adrian numera.

Men med Adrian i USA får chefen själv svinga sig upp i sulkyn när V75 på lördagen gästar Eskilstuna. Trots blott 18 styrningar i år är han inte orolig för ringrost.
– Sitter man och kör häst hela dagarna glömmer man inte hur man kör lopp heller. Det är lugnt, om jag torskar loppen är det inte på grund av mig.

På fredagen var Lutfi Kolgjini med i V65 Direkt i TV12 där han berättade om sina V75-chanser. Med tre fina hästar till start är ”Ludde” en av V75-omgångens nyckelkuskar.
Och bästa chansen kommer sist, Rigel Face (V75-6).
– På pappret är det, det. Han har dokumenterad form, säger Lutfi Kolgjini.
Fyraårige Rigel Face har inlett 2017 strålande med tre segrar på fyra starter.
– Han har gjort allting rätt tycker jag. Han skulle egentligen haft fyra raka nu, hästen. Den dagen han inte vann satt han faktiskt fast med rubbet kvar i mål trots en galopp i första sväng. Det är en riktigt bra häst, tycker jag. Jag körde jobb med honom i tisdags. Han kändes jättefin, spänstig och fin. Han kommer göra en bra insats, det är jag säker på. Dessutom tycker jag inte alls att han känns speciellt osäker, säger Lutfi Kolgjini.

Härdad i tufft träningssällskap
Först ut av Lutfi Kolgjinis hästar är Pasithea Face (V75-1) som gör årsdebut. I fjol var stoet i final i både Stochampionatet (trea) och i Svenskt Travderby mot hingstarna (sexa).
– Hon har tränat tillsammans med El Mago Pellini, Mosaique Face och Target Kronos hela vintern, samma träningsdoser och hon har absolut inte känts svagare än de hästarna.
Är hon en het vinstchans, trots att det är årsdebut nu?
– Ja, det är klart att hon är.
– Taktiskt? Hon är väldigt långstegad hästen och gynnas inte av att någon annan håller tempo åt henne. Hon är stark, väldigt ärlig i loppen, tålig och går till mål. Kommer jag till ledningen är det inget 1.17 första 1000 precis utan hon kommer få gå på i hyggligt tempo. Lite beroende på banan förstås, säger Lutfi Kolgjini.

Till USA för gott
Senare i år kommer Pasithea Face matchas i USA och planen är att hon flyger tillsammans med de amerikanske hästarna efter Elitloppet.
– Tanken är att hon ska göra några starter här hemma, inte jätteofta, men vi ska hålla igång henna och bygga upp tävlingskonditionen här hemma och sedan ska hon över till USA, sen kommer hon nog inte tillbaka igen utan får hålla sig i USA resten av sin karriär, säger Lutfi Kolgjini.

Långt tävlingsuppehåll
El Mago Pellini
(V75-3) gör comeback efter nästan sju månaders tävlingsuppehåll. Han har haft otur i spårlottningen.
– Alla vet vad han kan och han har vunnit stora lopp. Men spår 8 mot On Track Piraten som startar var och varannan vecka och har en helt annan form, nej, det kan jag inte begära… men han är säkerligen bland de tre, det tror jag.

Föregående artikelGladiatorn kan ta tredje raka på Söndag
Nästa artikelFernlund: ”Han gör rent hus…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.