V75 Tips + Intervju med Olle Alsén inför Bergsåker

134

V75 tips och V75 system till Mantorp 4 juni 2016

V75 avd 1-3 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V75-1: 1 HIPSTER AM såg lysande ut före loppet efter uppehåll sen- ast och avslutade rappt till bronsmedaljen. 6-åringen har höjts till sky- arna av Stefan P Pettersson och intrycket senast lovade mycket mer framöver. Vi spikar då Mats E Djuse fick bästa läget och leder runt om! RANKING: A: 1 B: 5-4-9-11 C: 6-7-2-3-10-8

V75-2: 2 LUNDÅSENS TEKNIK agerade under par senast men besit- ter enorm kapacitet vid sunda vätskor och Lundahl låter uppåt när lä- get borgar för en bra position felfri. 7 L.Q.WIDDE har lopp i kroppen och 8-åringen kan svepa allt under slutvarvet om aktionen fungerar.
RANKING: A: 2-7-6-11 B: 14-8-4-3-1-5-13-15-10-9-12

V75-3: 5 GREAT SKILLS är startsnabb och Wäjersten drar till fronten innan motståndarna hunnit blinka. Ready Cash dottern tar spets per omgående från femman och Daniel agerar blodhund hela vägen!
RANKING: A: 5 B: 6-8-3 C: 2-7-9-4

Fullständigt V75 tips på http://tipsaren.com

 

Intervju med Olle Alsén

Kanal75 / Alltomtrav

Mot Bergsåker med fyra hästar till start på V75®. Olle Alsén har stallet i toppform. Gävletränaren har en duo i kallblodsloppet – två hästar med helt olika förutsättningar.

En lättfunnen omgång förra helgen, då det inte blev någon utdelning för fem rätt, gör att det denna lördag vankas jackpot när V75® utspelar sig på Bergsåker. En ensam vinnare beräknas kunna ta hem 46 miljoner kronor.
I jakten på jackpoten ska nog Olle Alsén knappast glömmas bort. Gävletränaren uppvisar fin stallform för dagen och beger sig mot Sundsvall med fyra hästar som ska ut på V75. Två av dem startar dessutom i samma race, Brimsguttens Minne för kallbloden som utgör den andra avdelningen.
Båda har visat storform på sistone, men står inför två helt olika förutsättningar.
Femåriga 3 Dån Klara (V75-2) har haft en strålande utveckling under säsongen med sex segrar hittills. Efter att ha galopperat bort vad som såg ut som ytterligare en given seger för tre starter sedan, har hon därefter varit etta och tvåa. Nu blir det dock ut i hetluften för ungdomen.
– Det är kanske någon som sitter på den statistiken som man kan kolla upp, men att ett femårigt sto någonsin vunnit på V75 tror jag inte har hänt, så det är hårda bud i Mellerud för henne. Men hon har ju gått som tåget nu och var ute så sent som i fredags. Åkte dit den sista biten då och mot en häst som kom fort ute i banan och jag tror varken häst eller kusk upptäckte hotet i tid…, säger Olle som fortsätter:
– Hon har kommit fort upp i klasserna, men hon är bra själv så chanslös ska hon inte vara, men man kan heller inte kräva några extrema stordåd. Hon är ju som en junior som kommer ut i Allsvenskan här. Hon tränar bra, formen är bra och det ska bli roligt att se hur långt hon kan gå.
Hon har gått i ledningen de två senaste gångerna och läget nu ser inbjudande ut. Kan du tänka dig att köra i spets igen?
– Det kan jag tänka mig, men så här är det: hon är som allra effektivast när hon får gå i ryggar, men samtidigt vill jag inte släppa till vem som helst, utan det måste vara till någon av de som är bland de allra bästa i loppet. Det beror på vem som kommer och hur min häst känns, säger tränaren med tillägget:
– Hon kommer tävla barfota bak igen nu, man rycker alltid skorna för att man tror det ska bli bättre, men hon har varit etta och tvåa med skor nu så det lär inte göra flera sekunders skillnad i alla fall.

Det bästa jobbet någonsin
Stallkamraten 14 Nordby Elde (V75-2) tycks genomgått något av en metamorfos på sistone. Efter att ha gått segerlös ur säsongerna 2021 och 2022 kan åttaåringen nu skryta med fyra raka i segerraden. För honom gäller det dock fyrtio meters tillägg på grunddistansen. En ofta tuff uppgift.
– Nordby Elde är stenhård och oöm och tål ganska så tuffa upplägg och ska jag vara helt ärlig så var det jobb som han gick i måndags det bästa som han gjort någonsin. Jag kan i alla fall inte ha hästen i bättre skick än så här men samtidigt står han med tjugo meters tillägg mot hästar som han bara för någon månad sedan stod på lika start med. Det är inte lätt, men det kan lösa sig och sitter hästen bara bra på det när de svänger in på upploppet så kan han bli tung att stå emot, han går hela vägen till mål.
Han fortsätter att tävla barfota runt om, får man förmoda?
– Ja, och där är det tvärt om, jämfört med Dån Klara. För honom är det väldigt viktigt att få gå barfota. Han är väldigt gynnad av det och har tagit de här fyra raka med den balansen, så det kan man som spelare ta med sig om det nu skulle bli en konstig bana på Bergsåker.
Två formstarka hästar, men med olika förutsättningar. Om du skulle ranka deras chanser inbördes?
– Jo, det är helt olika förutsättningar. Men jag skulle säga att kör man det här loppet tio gånger är nog ”Elde” före i mål sex, sju gånger men samtidigt om Dån Klara får sitt lopp är hon snabbare, hon är otroligt speedig och kvick till slut.

Är bra, kommer bli riktigt bra
Alsén har två ”varma” inslag på kupongen också. Redan i den första avdelningen, som är veckans Silverdivisionen, hittar vi 7 Joy Alissa (V75-1). Stoet var för första gången med i ett montélopp senast och övertygade då stort genom att leda från start till mål till och vinna enkelt.
– Det gick ju fantastiskt bra. Det var jätteroligt och jag hade det lite på känn för hon har varit otroligt fin i träningen men hon mötte några av de bättre i Sverige i monté då och att hon kunde vinna på det viset var bättre än vi hoppats på.
Hur ser du på hennes möjligheter här?
– Rent historiskt så går hon bättre på hösten, det är hennes årstid, men däremot fick hon ju ett spår minst två hack för långt ut för att det skulle kännas riktigt spännande. Det blir svårt att nå hela vägen till ledningen från spår sju i Silverdivisionen. Vi får ändå köra en bit för att se om vi kan hitta ned någonstans, bäst hade väl varit rygg ledaren eller andra par utvändigt, vi kör i alla fall för backar jag har jag gett upp på förhand. Vi fick köra med skor senast på grund av banan men det är ett plus att vi nu kan plocka av dem igen.
Sedan har du även 10 Scorpion Tile (V75-5), en treåring som nu tagit två raka segrar?
– Scorpion Tile är väldigt orutinerad ännu och har bara gjort sju starter, men han har gjort det bra varje gång egentligen även om han galopperat några gånger. Sedan har väl treåringar kanske svårt att hävda sig helt i STL, men så här i säsongens elfte timme så, kanske. Det är en fantastiskt fin individ på alla sätt och vis, han är bra och kommer att bli riktigt bra, men för mig är han den av mina fyra hästar som är svårast att sätta in i loppet. Bakspår över lång distans tycker jag i vilket fall blir bra för oss, då kan vi smyga med och blir det ett långt upplopp på Bergsåker så kanske han kan plocka ned några till slut.
Men det är en häst med en intressant framtid?
– Det tror jag. Sedan vill man inte jinxa och hylla en häst för mycket för då kan det lätt gå åt skogen, men det är klart att det är en häst med lite mer kapacitet än vanligt och som man hoppas ska slå ut i blom.
Hur ska vi sammanfatta det här då, kan det bli någon seger?
– Om man sammanfattar det så…om det blir en seger så är det nog någon i kallblodsloppet. Har man ingen klar idé för sig och tänker spika eller så, kan man nog peta ned ett streck på båda där. Skulle någon av de andra vinna, ja då blir jag glatt överraskad, avslutar Olle Alsén.

Föregående artikelIdao de Tillard vann det franska storloppet – för andra året i rad
Nästa artikelJoviality får en vinter i Frankrike

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.