V75 tips till Åby och Olympiatravet

76

Vtipssystem

Äntligen dags för den nordiska storloppssäsongen att dra igång på allvar. Olympiatravet ska avgöras imorgon på Åby och ytterligare sex V75-avdelningar ska klaras av. Redan i afton blir vi förärade med fina tävlingar från Åby då det är kval till Kungapokalen och Drottningens Pokal. Efter mitt V75 tips drar jag genom vilka jag tror går vidare.

V75-1
När startrusningen lagt sig så tror jag ändå att det är 2 King Sir Kir som sitter i spets och då ska han normalt sett vara svårslagen och med den teorin så bör jag ju spika. MEN det är första starten i bronsdivisionen och även om det inte är det allra råaste motståndet så är ändå en väldigt tuff klass med många kusar som är på väg uppåt. Det är inte självklart att han kommer till spets heller och jag vill testa att fälla honom.
1 Caprino BR har en vass avslutning. Rygg ledaren eller tredje in är tänkbara positioner för honom. Open stretch och pang! så spurtar han ner dom.
4 Furious Francis årsdebuterade på ett mycket bra sätt, utmanar tidigt.
5 Protector är i grym form. Får han lifta med i vettiga ryggar så har han en bra pollett till slut.
10 Paparazzi M har inte startat på tre veckor och jag inbillar mig att det kan vara positivt för honom. Han är bra till slut om han bjuds på en snäll resa. Med lite strul för de betrodda så kan Paparazzi M överraska.

V75-2
Jag vet inte varför 6 Stormbringer GR är så lite streckad, 1% just nu. Han är snabb ut och inte så tokig, ska med på min kupong. Kan eventuellt komma till spets, tror det är Örjan och 4 Stand Bayou som kan lura dom på spets. Med tanke på formen hos stall Zet så har Stand Bayou en given plats.
Min vinnare är 2 Triton Neergård som jag verkligen gillar. Han går bra med ryggresa och Jeppe siktar nog på att speeda ner dom över stretchen.
Jag tänker chansa bort favoriten 7 Moni To Spare som jag helt enkelt inte vill betala för. Lär få göra mycket jobb själv och möter mycket tuffare motstånd nu. Vill se honom vinna på V7 innan jag lirar honom som favorit.
Även Peter G Norman har bra snurr på stallet för dagen och hans duo 3 Enge Lincoln och 9 Scarlets Mirakel är i fin form och räknas ganska tidigt.
Blir lite tjat om stallform men när Veijo Heiskanen har fått upp ångan då är han svårstoppad. 10 Hope Bo har gjort två starter i hans regi vilket resulterat i två vinster. Träna häst är han grym på Veijo och får han till en bra styrning också så kan det bli seger, se upp!

V75-3
Här kommer min första spik: 5 Västerbo Arthur. Min förhoppning är att han kommer till spets, då tror jag han blir svårslagen. Han har lite problem i kurvorna och är gynnad av att gå på innerspår. När han kommer in på rakorna då biter han tag bra och inställningen är det inget fel på.
Bakom honom är det riktigt öppet. 1 Hamptons är det mycket snack om men jag är inte såld på honom.
De från 40 meter tror jag inte kommer hinna ikapp övriga. 14 Usain Henna säger Svanberg har inte toppform och det skulle han nog behöva för att runda detta gänget. 15 Go Green Pellini har däremot toppform men jag har svårt att se honom komma till.
12 Lillaxel var riktigt bra bakom Nahar senast och han är ett av de hetare buden från 20 meters tillägg. Men jag tror det kommer bli en hel del rävspel och flera av kuskarna kommer säkert vänta på att någon annan ska göra något och då är chansen stor att någon på start lurar övriga. Jag hoppas och tror att det är Örjan Kihlström och Västerbo Arthur.

V75-4
Jag fortsätter med spik även i den fjärde avdelningen. Rätt så trevligt klass II-försök och jag tror det blir en vass vinnartid här. 10 Hawk Cliff blir favorit och han har imponerat. Men det tycker jag även 9 Le Miracle gjort och han blir min spik. Det var ett riktigt läckert intryck på honom i årsdebuten och jag har en känsla av att han kommer avgöra detta utan att fullständigt behöva bottna sig.
Vill ni gardera så vill jag nämna 7 Tadpole som har gjort flera bra insatser, rejäl häst.
Stenströmers duo 1 Bouncing Ball OO och 5 New Muscle Ås är de som jag tror gör upp om spets och skulle de få fuska bort loppet kanske någon av dem kan rinna undan men det får jag ingen feeling för.
4 Trilli Holz är en kantboll om man letar sådana. Var bra i Sverigedebuten och blir lite bortglömd här.

V75-5
Femte avdelningen är ett lopp för femåriga ston och här kommer det gå undan. 3 Ultimate Wine till spets men släpper till en bra rygg och det blir 4 Roses Glory eller 5 Jetta Palema. Veijo kommer gasa med Roses Glory och kanske kan hålla ut Jetta Palema och Björn Goop men inte helt säkert.
Jag var imponerad av 8 Trinity Zet i årsdebuten och hon lär knappast vara sämre nu. Med lite flyt är hon med och gör upp om det, tidigt bud.
7 Diamond River har lopp i kroppen och har siktats mot detta loppet. Minus med Stefan Söderkvist i sulkyn dock för hans styrningar den senaste tiden har väl inte imponerat direkt.
2 Coco de Vie tycker jag är ett tidigt streck. Perfekt läge och hon är rätt stark, kommer ta ner många till slut.

V75-6
Så var vi äntligen framme vid dagens höjdpunkt, finalen i Olympiatravet. Mycket av förhandssnacket har handlat om spetsstriden mellan 1 On Track Piraten och 2 BBS Sugarlight. Jag tror inte BBS Sugarlight tar en längd på On Track Piraten och därmed är det fördel invändige för inte släpper väl Takter till värste konkurrenten. Jag tänker chansa bort BBS Sugarlight för jag tror inte han vinner loppet om han inte får trava på innerspår. Möjligtvis kan han klämma sig ner bakom On Track Piraten men där vill Ludde och 9 Mosaique Face täppa till så det blir svårt. Det blir dock inte spik på dalahästen. Jag vill ha med de båda franska bidragen: 3 Anna Mix och 5 Your Highness. Anna Mix är löjligt lite spelad i förhållande till vad hon kan och det är bara att tacka och ta mot.
Your Highness är desto mer påpassad och det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta här nu när hon är tillbaka på svensk mark och tusenmetersbana.
Givetvis spännande att se nykomlingarna i eliten, 6 Sauveur och 7 Spartan Kronos. Lär göra bra lopp båda två men ändå svårt att se någon av dom vinna.

V75-7
Var först inne på att spika 2 Evens First Boy efter hans imponerande insats senast då han travade sista rundan i tredjespår. Men Goops 6 Next To None Sib har grym form och var riktigt bra i spets senast. Det är dock inte garantispets denna gången då 4 Kemas Magic är rask ut och Fredrik Persson aviserar att han vill köra i spets om han kommer dit. Den tror jag inte håller hela vägen men Next To None Sib vinner knappast loppet från dödens. Därmed vill jag ha med 5 Tango Vang som är riktigt bra och som jag har jagat ett tag på V7.
Tar även med 9 Punk och 10 Fridericus från bakspår som det låter bra kring från stallen. Fridericus låter det oförskämt bra på och känner man att man vill banta systemet så behöver det inte vara galet att chansspika honom på ett V75 system.

V75 system

V75-1: 1,2,4,5,10
V75-2: 2,3,4,5,9,10
V75-3: 5 Västerbo Arthur
V75-4: 9 Le Miracle
V75-5: 2,4,5,8
V75-6: 1,3,5
V75-7: 2,5,6,9,10

1800 rader/900:- (väljer man att spika 10 Fridericus i V75-7 blir systemet på 360 rader/180:-)

DD-förslag

DD-1: 1,3,5
DD-2: 10 Fridericus
Min raka DD: 3-10

 

Kval till pokalloppen

De två främsta i stonas uttagningslopp går vidare till final + de två höst seedade treorna. För hingstar/valacker är det de tre främst placerade som går vidare.

Mina finalister till Drottningens pokal
Natalie de Vie, Amity, Princess Face (trea, vidare på seedning), Creme de la Creme, Faye Bros, Tunika, Lonely Star (ok, tippar lite med hjärtat där ;)), Treasure Kronos (trea, vidare på seedning), Spoil Me, High Expectation, Pasithea Face, Celebreightr.

Mina finalister till Konungens pokal
Pythagoras Face, Poet Broline, MT Kingofthehill, Pajas Face, Uncle Lasse, Telecomando OK, Breidabliks Nubbe, Tobin Kronos, Cruzado Dela Noche, Gambino Degato, Flash Håleryd, Fighting Bax.

Riktigt tuff årgång och oavsett vilka som möts i finalerna så kommer det bli ruskigt bra, håll i er!

Ha en fantastisk helg och stort lycka till!

Startlistor till V75 hittar ni här

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.