V75/DD Romme

43

dd-tips dd-blogg

Börjar med lite eftersnack till gårdagens V75-omgång. De två inledande loppen såg två fina vinnare men själva loppen var ändå sömnpiller. Ingen verkade särskilt intresserad av att utmana favoriterna och därmed fick de styra hela loppet och vann relativt enkelt.
Vinnarna av försöket till Diamantstoet, Queen Snowball och Catrin Fajersson, var riktigt bra. Fajersson tvålade till övriga och slog dom den tuffa vägen. Hästen var riktigt bra och lyckades kontra till seger över upploppet efter att ha sett slagen ut. Utvändig häst tappade aktionen vilket gjorde att Queen Snowball kunde komma tillbaka och vinna. Fin prestation!
Omgångens snackis var diskningen efter avdelning fyra då Joel Uhrberg gick ut lite tufft mot Tomi Haapio över upploppet och skapade sig en lucka vilket gjorde att han skar mållinjen först. Domarna tittade ett bra tag på situationen och var eniga om diskningen. Jag håller för en gång skull med domarna på Färjestadtravet och tycker att det var ett rättvist beslut. Läste en intervju på Trav365 med Joel efteråt som givetvis var besviken och inte tyckte att det var rätt beslut. Han tyckte även att man blir hårdare bedömd i lärlingsloppen och att man blir hårdare bestraffad. Han säger också att om t.ex. Björn Goop gjort samma sak hade han inte blivit diskad. Det kan man ju fundera på men vad gäller bedömning och bestraffning i lärlingsloppen så tycker jag det är rätt att de blir tuffare behandlade. Man delar inte ut böteslappar i lärlingsloppen (inte vad jag vet åtminstone) utan man får istället en längre avstängning och i Joels fall fick han dubbla bestraffningar och får se loppen från sidan 17/4-7/5. Tufft kan man tycka men jag tycker det ska kännas att man gjort fel. Förhoppningen är ju att de ska lära sig av sina misstag!
Mikael J Andersson har jag alltid gillat som kusk och igår bar han Bellfaks in till seger i kallblodsloppet. Snyggt.
I Prins Carl Philips Jubileumspokal dundrade Dream With Me N.L runt på 1.10 blankt med Lutfi Kolgjini i jollen. Jag måste tyvärr säga att jag var helt lost i det loppet och jag drar på mig dumstruten. Jag trodde en hel del på Alkalizer Am men han hade lite svårt att hänga med i det höga tempot. Han fick dock en tråkig position i loppet och när de kutar i 1.08-farter sista halvvarvet på Färjestads oval (som väl nästan har lite nedförsbacke) så kan man inte begära att han ska ta in längder på täten. Inget att säga om vinnaren, han var grym. Likaså Charrua Forlan som gjorde allt jobb.
Indigious är i grunden en stjärna och igår visade han det igen. Jag tycker det såg ut som en behaglig seger och Erik behövde inte begära speciellt mycket av honom. Spännande att se matchningen av honom i år.

Imorgon är det V75 på Romme och jag har en dubbelspik som jag tror spårar runt om. Dessvärre ser han ut att bli klar favorit. 1 Janes Hugo i V75-7/DD-2 är det jag snackar om. Han är väldigt rask från start och har en härlig inställning. Han står perfekt inne i Klass I och bör bli svårfångad från spets. Men skulle det av någon outgrundlig anledning bli barfotaförbud så vore det ett minus. Men det får vi sannerligen hoppas att det inte blir.
”Tyvärr” tror jag att även favoriten i V75-6/DD-1 vinner. 8 Jeppas Maxi har visserligen ett trist läge men det är väl bara för Torbjörn Jansson att köra framåt för ingen lär vara sugen på att svara. Så en rak favorit-DD är nog att rekommendera men det är ju så trist att spela. Så därför kommer jag att testa några guldslantar på 1 Fashion Diva och 9 Twigs U.Canfly mot Janes Hugo i DD-2. Twigs U.Canfly är lite spännande. Gått bra i Frankrike och nu tillbaka på svensk mark. Tvillingbud.

Russinet i kakan för dagen är givetvis avdelning tre där vi hoppas få se en härlig duell mellan 6 On Track Piraten och 10 BBS Sugarlight. Båda jagar en plats i Olympiatravets final och även om det finns flera med i loppet (Melander/Lundström har fyra med, någon annan än jag som är lite trött på det…) så blir jag lite besviken om inte de två förhandsfavoriterna lämnar övriga i sista sväng. Visserligen är 3 Porthos Amok i väldigt fin form men jag tycker inte han är lika bra som On Track Piraten och BBS Sugarlight. Form slår klass dyker upp i huvudet på mig och möjligtvis får jag äta upp det efter loppet 🙂
I övrigt har jag inte något kul direkt. Ser tyvärr ut att bli lite favoritbetonat.

I eftermiddag är det några trevliga lopp på Klosterskogen i Norge. Framförallt Klosterskogens Grand Prix där vi får se bl.a. Mosaique Face, Magic Tonight och Oasis Bi försvara de svenska färgerna (ja, jag vet att Magic Tonight och Oasis Bi är uppfödda i USA respektiver Italien ;)) mot Thai Broadway, Mr X.F Royal och Winmecredit. Dessutom är gammeldansken Classic Grand Cru med i loppet. Men nog ska de blågula tvåla till baggarna och ”di röde og hvite” 😀 Ca 16:48 går loppet enligt ATG.se
Drygt 40 minuter tidigare går Habibs minneslopp där Roger Walmanns Exodus Hanover ska tampas med Luddes Onceforall Face och en trio från Frode Hamre. Fina fyraåringar!
Glöm inte heller att kolla på Påskägget som är ett fyraåringslopp för ston på Gävletravet. Det går ca 16:38 och där får vi se Oaksvinnaren Face’Em årsdebutera. Hon möter flera tuffa ston och någon skrattmatch tror jag inte det blir.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.