V86 är tillbaka på Solvalla

138

V86 är tillbaka på Solvalla

Diamanten förgyller Solvallas nyomlagda bana.Foto av MALIN ALBINSSON

V86 är tillbaka på Solvalla. Efter nästan två månaders uppehåll är det dags för trav på huvudstadsbanan igen. Solvalla med nytt underlag och med en säkrare banprofil.
– Meningen är att vi ska få en bana som är säker och skonsam och ger de bästa förutsättningarna för hästens skull, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

På onsdagen slår Solvalla upp portarna på allvar igen, efter åtta långa veckors uppehåll där bland annat banunderlaget fått sig en rejäl uppfräschning.
På söndagen smygstartade banan med nio breddlopp och det föll ut positivt.
– Responsen var jättebra. Nu har vi visserligen bara en dag som referens, men det var bara lovord, så jag känner mig trygg inför onsdagen, säger Markus Myron.
Veckans V86 består bland annat av ett uttagningslopp till Jubileumspokalen där vinnaren får en startplats i det prestigefyllda femåringsloppet som avgörs 16 augusti.
– Det blev ett litet fält, men av god kvalité, säger Myron och lyfter fram Tobin Kronos och Cruzado de la Noche som de intressantaste i sexhästarsfältet.
Tobin Kronos som senast malde ner formstarka Galactica från dödens och Cruzado de la Noche som i år matchats mot världseliten och deltagit i Elitloppet.
– Visserligen har jag tillgång till wild card, men Jubileumspokalen är inget inbjudningslopp, utan dit anmäler man sig. Chansen man har att kvala dit är just genom loppet på onsdag, berättar Markus Myron.

Diamanten mot segerstaplare
En annan sportslig höjdpunkt är V86-7, ett lopp i Solvallaserien, som lockat till sig ett helt gäng fyraåriga miljonärer.
Starkast lysande stjärna i det fina startfältet är Robert Bergh-tränade Diamanten. Diamanten, som har stått som segrare i både Kungapokalen och Sprintermästaren, drog bricka 3 och bör ha god chans att hålla undan för segerstaplarna Makethemark och Cyber Lane som båda drog nitlotter då spåren fördelades.
– Diamanten kommer förmodligen bli riktigt stor spelfavorit, men det blev ett jättefint lopp, säger en nöjd Markus Myron.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet