V86 resultat 2 mars 2014: Hetast i Travsverige!

295

ulf ohlsson travsverige

Först blev han påkörd på väg till tävlingarna.
Sedan ett hattrick på V86.
Ulf Ohlsson är hetast i trav-Sverige.
Onsdagen V86 delades mellan Bergsåker och Solvalla.
På Bergsåker dominerade kusken Ulf Ohlsson som blev påkörd i sin bil på väg hem till Sundsvall efter att besökt Älvsjömässan i Stockholm.
– Äh det var ingen fara, högersidan på bilden fick sig en smäll när en bil kom från en utfart utan att se sig för. Det var inget snack vems felet var.
Väl hemma på Bergsåker kunde Ulf Ohlsson räkna in fem segrar vara tre favoritsegrar inom V86-spelet med i tur och ordning Monster Drive (V86-1), Pedro Bi (V86-5) och Narold Vox (V86-7).
– Det var inga problem med varken Monster Drive eller Pedro Bi, sa Ulf Ohlssons om Reijo Liljendahls två segerhästar.
– Narold Vox är en fantastisk häst. Han gör aldrig ett dåligt lopp, en ägares och tränares drömhäst, fortsatte Ulf Ohlsson.

Samma segerrecept
Segerreceptet bakom favoriterna var det samma, tidig ledning och sedan full kontroll av landets hetaste kusk. Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan med totalt 85 årssegrar.
Men trots att Ulf Ohlsson är glödhet i sulkyn väntar snart semester då han åker till USA tillsammans med Axevallatränaren Ulf Stenströmer nästa onsdag. Kompisarna, som fyller 50 respektive 40 år, åker till Fort Lauderdale i Florida och hoppas även hinna med ett besök hos Åke Svanstedt.
Fjärde V86-vinnare på Bergsåker var Sophie Ställberg-tränade Ritmo di Poggio, som höll farten bäst över upploppet i V86-3 efter en fin resa som andrahäst i andraspår tillsammans med Ove A Lindqvist.

Vassa prestationer på Solvalla
På Solvalla bjöds på flera riktigt vassa prestationer.
I V86-2 imponerade Absolut Newport enormt när hon tog femte raka årssegern. Tränaren Risto Airaksinen skötte tömmarna själv den här gången och han bjöd sin segermaskin på en riktig elak resa med tredjespår första 600 metrarna i 1.09-tempo och sedan ett lopp utvändigt ledaren, ändå hade det sjuåriga stoet mod att avgöra över upploppet.
En annan häst som imponerade var Stefan Hultmans Ruhuna Tea som tog andra årssegern i andra starten i V86-8. När Örjan Kihlström gav fyraåringen signal in på upploppet avgjorde han i ett nafs.
– Han var lite vassare med lopp i kroppen och han gjorde en bättre insats i dag än i årsdebuten. När jag bad om lite extra på upploppet bara kopplade han greppet, sa Örjan Kihlström.
En annan häst som visade fin form på Solvalla var Timo Nurmos-tränade Odd Fellow som ganska enkelt plockade längder på ledaren Bear With Me över upploppet i V86-4.
– Timo var optimist före loppet och jag tycker hästen gjorde sin bästa insats hittills, sa Jorma Kontio.

32-oddsare höjde värdet
Omgångens stora skräll kom på Solvalla i V86-6 där Kajsa Frick bytte ut tredje invändigt mot positionen först i andraspår med Michael Demmers-tränade Västerbomagnifique 600 meter före mål. 32,63-oddsaren var sedan bara starkast och spurtade ner ledaren Artemis ganska bekvämt.
– Jag är inte förvånad. Nu var det bra tempo och det gynnade henne. Hon går alltid hela vägen hem, kommenterade Kajsa Frick.
Den skrällen höjde V86-värdet och den annars favoritbetonade omgången gav till slut 8 862 kronor till de som klarade åtta rätt. Sju rätt gav 55 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Boden 2014-04-03
Nästa artikelStjärntravare medverkar i TV-serie

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.