V86 Solvalla/Bjerke 24 aug – Tips & Intervju

81

tipsaren spelguiden v86

V86 AVD 1-4 från TIPSAREN/SPELGUIDEN

V86-1 BJERKE: 9 I.D. EXCEPTIONAL ståtar med 7 segrar på 10 starter och visat härliga fartresurser samt ett vägvinnande trav. Vi är väl medvetna om läget men det osar tuff spetskamp och Vidar Hop kan gotta sig i ryggar till målrakan innan han spelar ut speeden. A-häst!
RANKING: A: 9 B: 5-7-11 C: 2-8-6-1-4-3-10

V86-2 SOLVALLA: 7 EIREANN har utan tvekan kommit längst bland sina jämnåriga syrror och insatsen i E3 finalen var femstjärnig till silvermedaljen. Team Walmann väljer att testa indianbalans inför OAKS och Örjan vinner från ledningen eller en lugn dödens. V86-SPIK!
RANKING: A: 7 B: 4-2-3-6-5 C: 1-9-11-10-12-8

V86-3 BJERKE: 1 LUCCA har en tilltalande uppgift från innerspåret när 4-åringen är naturligt startsnabb och Höitomt tar emot packet med varma servetter. Men vi streckar vidare med bl. a 10 BELFORT RAGS som varit strålande bra på slutet och Noralf kan svepa hela packet…
RANKING: A: 1-10-6-11 B: 8-9-3-4 C: 7-5-2

V86-4 SOLVALLA: 6 JENNIFER SISU åkte på första torsken senast efter passiv styrning men avslutningen var av bästa märke och bra chans med MAD man i jollen. Killen är född år 2000 men leker med sina äldre motståndare och raden 792 146-94-90 visar vinnarskalle! RANKING: A: 6 B: 2-10-3-8-12-1 C: 9-5-11-4-7

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

Dags för V86! Bästa miljonspelet mitt i veckan där vi delat ut flest och högst andelsvinster!
https://atg.se/cigarrmagasinet

INTERVJU MED OSKAR FLORHED – Försteman i Stall Bergh

i samarbete med KANAL 75 och ALLTOMTRAV

Det börjar dra ihop sig till uttagningslopp till Svenskt Travkriteriet och Svenskt Travoaks. Om tre veckor smäller det på Solvalla och nu på onsdag genrepar några av kulltopparna inför årets största uppgift.
En av dessa är Robert Bergs bästa treåring Night Art, som har vunnit fem lopp på nio starter.
– Han är så bra att han tillhör de som gör upp om segern både i det här loppet och i kriteriet, säger Oskar Florhed, försteman i stall Bergh.

Onsdagen den 14 september är det dags för uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks. Nu på onsdag genrepar några av landets bästa treåringar inför kvalen till årets viktigaste uppgift. V86 Xpress är tillbaka och omgången delas mellan Bjerke (som kör derbykval) och Solvalla. På den svenska huvudstadsbanan körs flera fina treåringslopp för både hingstar och ston. I den avslutande avdelningen, tillika Ibrahim Paschas lopp, startar Rober Bergh sin högkapabla Night Art. Hästen har vunnit fem lopp på nio starter och var ruggigt bra när han tog hem Margaretas Tidigare Unghästserie näst senast. Night Art tvingades då till ett stenhårt tempo, 1.11,3 första varvet, men stod ändå hela vägen hem och förtjänade tapperhetsmedalj. Senast blev det dock startgalopp.
– 7 Night Art (V86-8) blev för överladdad senast och sprang nästan ur selen när starten gick. Hästen är inte helt att lita på just i startögonblicket. Näst senast var han fantastiskt bra när han vann Margareta-loppet. Han känns jättefin i träningen och där är han lugn och fin, säger Oskar Florhed, försteman hos Robert Bergh.
– Hittills har han visat att det är vår bästa treåring. Personligen trodde jag att några andra skulle höja sig några snäpp men nu har vi facit på att Night Art är bäst just nu. Han är ju kapabel med fina fartresurser och lätt att träna och hålla fräsch. Man kan köra lite hur som helst i loppen, har man tryckt av honom kan man ta upp hästen utan att han ligger på. Det är just starten som har varit lite av hans akilleshäl.

”Finns mycket kvar att göra – flera växlar kvar”
Night Art är favorit till förstapriset på 100 000 kronor på onsdag. Han har spår sju bakom bilen och körs av tränare Bergh.
– Det är bättre med spår längre ut för honom än ett, två eller tre. Det är högre fart bakom bilen där ute och det passar honom bättre. Jag tror faktiskt att hästen är riktigt snabb iväg om han sköter sig, men man kan inte riktigt bara skicka iväg honom.
– Hästen är i alla fall så bra att han tillhör de som gör upp om segern både i det här loppet, men även i kriteriet. Så pass fina kvaliteter har Night Art, säger Oskar Florhed som även tillägger att det inte blir några ändringar i balans eller utrustning.
– Han går fortsatt med tunga framskor och barfota bak, öppet huvudlag och fast huva. Det finns mycket kvar att göra på honom vad det gäller den biten framöver. Det finns flera växlar kvar att dra när det blir läge.

Lillasystern till Power jagar första segern
Stall Bergh har ytterligare en häst till start inom V86. Det är La Donna i den fjärde avdelningen som inte ser ut att bli så hårt betrodd. Hästen har ännu ingen seger på tio starter men två andraplatser och fyra tredjeplatser. Nu är utgångsläget innerspår bakom bilen i Juliennes lopp och det här är en lillasyster till ingen mindre än Power.
– 1 La Donna (V86-4) avslutade bra senast men annars känns det lite som att hon springer och sover i loppen. Hon har fått lite tuffa lopp i karriären men nu har hon ett gynnsamt utgångsläge och kan få en snäll resa från innerspåret. Hon öppnar hyggligt och jag skulle säga att hon är medium ut. Det är en bra proposition åt henne men det är tufft emot och hon är med för att lära. Vi kör det här loppet som ett genrep inför kommande oaks-kval. Inga ändringar, säger Florhed.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.