V86-start efter en mager vinter i Frankrike

27

v86 elit håleryd 2015

Efter en resultatmässigt mager vinter i Frankrike var allt som vanligt igen i det senaste loppet.
Elit Håleryd avslutade gediget till en tredjeplats i första starten sedan hemkomsten.
– Det blev en bra värdemätare för mig – vi kände igen honom, säger Mats Bucht inför onsdagens start i V86 på Bergsåker.

Elit Håleryd etablerade sig i silverdivisionen i fjol och tjänade fina pengar under sommaren och hösten.
Klivet över till Frankrike gick emellertid inte som kretsen kring hästen hade hoppats. Elit Håleryd galopperade mycket och en tredjeplats på Vincennes blev bästa placering på sju starter.
Mats Bucht fick hem hästen igen för ett par veckor sedan till stallet i Skravelsjö i Umeå. Han kunde då konstatera att allt verkade vara som vanligt.
– Det är inte alltid så lätt där nere. Han fick starta mycket på Vincennes och det handlade ofta om tuffa lopp och en hel del otur med positioner och ihopkrokningar. Hästen verkar i alla fall ha haft det bra. Det blev inga framgångar – men vi tror att han ska ha mått bra av det där äventyret ändå, säger Mats Bucht som på söndagen var hemma igen efter en kortare påskledighet i uppväxtens Lappträsk i Norrbotten.

Slinker ut i litet fält?
Onsdag går färden till Sundsvall för en start i ett lopp för den högsta klassen ingående i Bergsåker V86.
Endast åtta hästar startar i V86:ans sjunde avdelning. Men distansen – 1640 meter – är relativt oprövad.
– Det är nog bara tillfälligheter att han inte startat så ofta på kort. Jag tror ändå att 1 640 meter och 2 140 meter gynnar honom mera än 3 000 meter, som han fått tävla en hel del över, säger Umåkertränaren.
Elit Håleryd är ojämnt startsnabb menar Bucht som inte låter minsta orolig för positioner den här gången.
– Innerspåret är bra. Men det är ett litet fält och det har nog ingen större betydelse var han hamnar egentligen. Jag tycker att han ska räknas med tanke den senaste prestationen. Vi ändrar inget och känslan är att han inte tappat det här med att springa fort till slut.
Ni testade honom i ett lopp på Bergsåker någon vecka efter hemkomsten. Elit Håleryd avslutade då stadigt i spåren till en tredjeplats bakom favoriten Västerbo Loveboat. Nöjd?
– Ja, det var en bra värdemätare för mig att han kunde plocka ner några bra till slut. Han kom in i rutinerna direkt efter Frankrike verkar det som. Det blir lite annat här i Sverige ändå. Lite större hagar och mer att gå i lag med andra hästar, sånt trivs han med.
Vad hoppas du av onsdagens start?
– Det är väldigt viktigt att han också går bra i det här loppet innan vi börjar planera för våren och sommaren. Känslan är att han ska vara med och göra upp om segern. Han känns fin, vi har inget att klaga på – och motståndet är inte av det hårdare slaget.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.