”Vad ska man säga, jättetråkigt så klart”

172

In Vain Sund var först över mållinjen i storloppet Copenhagen Cup.

Daniel Redéns stjärna blev dock diskvalificerad för galopp på upploppet.

– Vad ska man säga, jättetråkigt så klart, säger Daniel Redén till Trav365.

Under söndagen avgjordes det danska storloppet Copenhagen Cup på Charlottenlund i Danmark med knappt 500 000 kronor till vinnaren.

Först i mål kom Daniel Redéns In Vain Sund körd av toppkusken Örjan Kihlström, stjärnhästen fick dock inte behålla segern.

Anledningen: galopp över upploppet.

Nu fick i stället In Vain Sund ta ”bakvägen” hem.

”Vi kan inte hetsa upp oss”

– Vad ska man säga, jag vet inte vad jag ska säga. Jättetråkigt så klart, säger hästens tränare Daniel Redén till Trav365 och fortsätter:

– Jag tycker synd om hästen som gjorde ett väldigt bra lopp, men det finns inte så mycket att säga. Jag är inte den som dömer.

Vad tyckte du själv om situationen?

– Alla travtränare i världen som hade tränat hästen hade tyckt samma sak, men vi kan inte hetsa upp oss över det. Det var jobbigt då, men nu har vi lagt det åt sidan och går vidare. Hästen visade i varje fall att han duger i världseliten.

”Får väl byta tränare på hästarna”

Daniel Redén har redan sin stjärnhäst Propulsion klar i Elitloppet, likaså Delicious om Redén själv vill. Där bakom har han också en drös som borde vara intressanta i form av bland annat Västerbo HighFlyer, In Vain Sund, och Wild Honey som startar i Prins Daniels lopp på Gävle på lördag.

Tror du det ligger dig lite i fatet att du har så många bra hästar, gällande biljetter till Elitloppet?

– Det kanske är så, men det vore ju taskigt, varje häst har sitt eget liv, så det tycker jag vore taskigt. Det är lite synd, man får väl byta tränare på hästarna, skrattar Redén och fortsätter:

– Nej då, men jag kan tycka att det är synd, en sådan som In Vain Sund hade problem med banan i går då han har problem när banorna är lösa, ändå gör han ett sådant lopp och är ju trots allt först i mål. Han kutade 9,7 i SprinterMästaren i fjol och har blivit bra mycket bättre sedan dess, han har utvecklats enormt. Insatsen som han svarade för i Copenhagen Cup är en Elitloppsprestation, då är det lite dumt om han ska bli dömd för att han står i samma stall som Propulsion och dom.

Din Västerbo HighFlyer vann i onsdags på Solvalla på 10,1 och besegrade bland annat Nuncio, har du hört något från Myron gällande honom?

– Nej, det har jag inte gjort. Han slog bra hästar i varje fall och det är positivt, men jag spekulerar inte, det är Myron och grabbarnas jobb och det är de som avgörs. Vi har fina hästar i varje fall och det är kul, säger Daniel Redén.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Hon är delikat för Elitloppet…”
Nästa artikel”Finns ingenting att gnälla över…”