”Vad var det för insats vi fick se”

62

En raketspurt till Olympiatravet.

Kallblodskungen tillbaka på V75.

Det var många ljusglimtar på Rommetravet under Påskdagen.

Dessutom bjöds vi traditionsenligt på hög utdelning under påsken – och återigen blev det miljonutdelning på V75.

En av få gånger under året som travets elitserie V75 avgörs på en söndag.

Påskdagen och V75-tävlingar på Romme och på en soldränkt travbana fick vi se flera vassa prestationer.

Men lika mycket som man höjde på ögonbrynen över Nadal Brolines raketspurt till seger i Gulddivisionen, lika mycket lyfte man på ögonbrynen åt alla galopper. Hela 32 galopper i travets elitserie, när såg vi det senast?

Dessutom fick vi se miljonutdelning på V75 då 7 rätt betalade drygt två miljoner kronor, det börjar nästan bli en tradition – att påsken bjuder på överraskningar och miljonutdelningar.

Sportbladets expert Christoffer Wickman sätter och från V75-omgången på Romme.

 

Vem: Nadal Broline (V75-3)

Kommentar: Vad var det egentligen för insats vi fick se av Reijo Liljendahls sjuåring, herregud alltså. Visst, jag visste att Nadal Broline var bra och jag höll honom högt – men att han skulle vinna på det här sättet kunde jag inte tro. Det såg omöjligt ut i sista sväng, men via en rykande vass avslutning stack han nosen först precis på mållinjen. Vilken årsdebut, Nadal! Väldigt höga betyg även till måltvåan Volstead och måltrean D.D.`s Hitman – och loppet som helhet.

 

Vem: Månprinsen A.M. (V75-4)

Kommentar: Kul att Gunnar Melanders kallblodskung är tillbaka på V75, som en vinnare dessutom. Han sågs egentligen aldrig med chans, förrän 25 meter från mållinjen. Han stod bra på det med få hästar med i loppet, men det var långt fram i sista sväng, nära olycka där dessutom, och avslutningen upploppet ner var av bästa märke. Men, en liten passning till Gunnar Melander, ska Månprinsen A.M. ut på V75 igen så vill vi inte bli hänvisade till någon Facebook-sida för att få information, det är bedrövligt. Sådant ska dock inte ta ifrån den insats som Månprinsen A.M. stod för.

 

Vem: Darling Hornline (V75-2)

Kommentar: Kan man vinna V75 enklare än vad Helena Burmans femåriga sto gjorde I dag? Nej, trodde väl det. Pang till spets och även om hon inte fick sitta i orubbat bo så vann hon åkandes och den här tjejen ska bli kul att följa under säsongen.

 

Vem: Rushmore Face (V75-5)

Kommentar: Är en av många fina fyraåringar från stall Kolgjini, och han visade återigen att han minst sagt inte är lätt att stå emot när han sköter sig. Avancerades I dag fram utvändigt ledaren och vann sedan lätt, plus också till Adrian Kolgjinis styrning runt sista sväng.

 

Vem: M.T.King of Cash (V75-7)

Kommentar: Så fort tillfälle gavs så vred Johan Untersteiner I högertömmen och placerade sin femåring utvändigt ledaren, därifrån så tuggade han sedan ner motståndet. Välförtjänt seger för M.T.King of Cash som bara var bäst i dag, och inställningen upploppet ner gillas skarpt.

 

Vad: Alla galopper

Kommentar: Vad var det egentligen vi fick se på Romme under söndagen? Hela 32 galopper inom travets elitserie V75, det måste vara under all kritik. Varan detta? Ska bli intressant att följa just den debatten senare i veckan.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet