Valentino Strix kan fixa Drömvinsten på V86

61

valentino strix

Nytt år och nya möjligheter.
Endast fyra dagar in på 2017 hägrar en drömvinst på närmare 20 miljoner kronor på V86.
Valentino Strix kan vara hästen att luta sig mot i jakten på jackpoten.
– Han ska vara med och göra upp om segern, säger hästens tränare Admir ”Adde” Zukanovic.

Admir Zukanovic, eller kort och gott ”Adde” som han kallas, kan blicka tillbaka på ett mycket bra 2016. Hans hästar vann 57 lopp (segerprocent 18) och sprang in 4,6 miljoner kronor.
– Höjdpunkten var helt klart E3-segern med Donatello Sisu. Jag levde som i en bubbla dagarna mellan försöket och finalen och efteråt släppte allt. Det låter som en klyscha men det är en sådan sak som man bara drömmer om. Och så går hästen ut och vinner. Det var riktigt stort, säger Åbytränaren.
Zukanovic är privattränare åt Stall Denco och på träningslistan finns 45 hästar.
– Sakta men säkert vill vi hela tiden höja ribban och målsättningen i år är naturligtvis att försöka slå både antal segrar och insprunget, och att vara med i de stora sammanhangen.

Starka insatser efter uppehållet
På onsdagen kan årets första fullträff komma för Adde Zukanovic och Stall Denco. Då gör Valentino Strix (V86-7) första starten som sexåring. I våras såg hingsten ut att gå en kanonsäsong till mötes men efter en mersmakande andraplats i årsdebuten och en imponerande V86-seger på Solvalla började det strula. Hästen galopperade bort sig tre gånger i rad och fick tre månaders tävlingsuppehåll.
– Han blev ofräsch och att hitta bekymret var inte så lätt. Han hade en halvkomplicerad hälta och behövde lite tid på sig, säger Zukanovic.
I mitten av november var Valentino Strix tillbaka på tävlingsbanan och via fjärdespår i sista sväng levererade han en tung slutstöt när han på 600 meter gick från tionde och sista häst till tredjeplatsen. Sedan har han slutat tvåa två gånger i rad efter tunga slutvarv som förstahäst i andraspår.
– Han har kommit tillbaka starkt utan att få vinna. Jag är jättenöjd med hans insatser efter uppehållet och formen borde hålla i sig. Han känns fin hästen och jag hoppas att han ska få sätta nosen först snart.

”Ska göra upp om det”
Senast det kördes V86 låg det jackpotmiljoner i åttarättspotten men då ingen lyckades pricka in samtliga vinnare gick hela potten vidare till den här veckan. Det betyder att en ensam vinnare med åtta rätt kan inleda året med en drömvinst på 19 miljoner kronor. Kanske är Valentino Strix hästen att bygga systemet runt. Eller hästen att spika på Harry Boy-kupongen.
– Jag tror på hästen! Det är några bra med i loppet men det är det alltid och kan han komma ner i andraspår vet vi att han kan avsluta starkt. Om inte Stefan (Söderkvist) får för sig att köra fram tidigt för att försöka överta ledningen? Hur som helst står min häst på tur för seger och jag tycker att han är en av två-tre hästar som ska göra upp det.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVann miljoner – efter strykning
Nästa artikel”Vi bygger V75 och sporten…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.