Vänder alla Egosar Ryggen och skickar en tanke till Gamla Hjältar istället……

652

Vill börja med att kicka massor av God Energi till Norrlands Meste Champion Stig Lindmark som så oturligt blev påkörd av en bil i tisdags när han var ute en sväng med Rullator och Hustru. Stig ligger och kämpar på Intensiven nu och det är nog många med mig som önskar honom all kraft som finns för att kämpa sig tillbaka.

Sen vill jag få minnas gamla DreggelIdolen Emile…..Som har fått leva en pensionärs glada dagar ända tills i förra veckan då krafterna tröt… 31 år gammal… Oj vilken Utstrålning den pållen hade….Stor, snygg, startsnabb…mkt spektakulär… En av mina första Idoler. Försökte hitta bild av honom, men misslyckades … En fantastisk häst på alla sätt, och det glädjer mig att han fått leva det liv som han faktiskt förtjänat… Älskad, omskött och med all säkerhet mkt saknad……

Vad som mer hänt…men kanske inte fått den uppmärksamhet som det borde….är att Tränare Joakim Lövgren meddelat att hans Champion, Brioni , gjort sin sista start… Gillar både Brioni och Lövgren, som jag tycker verka ha ett stort hjärta för sina hästar…. Att Brioni kommer att få det bra som avelshingst tvekar jag inte en sekund på…

Vad sentimental jag blir…. Börjar titta på Youtube på några lopp… Hittar bra på Brioni… men inte på Emile…. Tänk om TV kunde göra en intervju och en liten snutt om Emile…skulle uppskattas av mig…Mycket!!

Om Stig kan jag säga att eftersom att jag ramlade över en Travhäst i 12-års åldern ungefär, så har jag ju som växt upp med att se honom skövla runt i loppena här uppe…många historier finns nog att berätta , men jag kan ta en liten parantes i sammanhanget… När Stig tog sin 3000:e seger (på Solänget) Stal Jag och ex-maken alla tidningsrubriker…. vi (Jag) voltade med hästfinkan i SnorHalkan, på väg till tävlingarna, och hästarna räddades på ett dramatiskt sätt… Huvva så Obehagligt…. Det som var förvånande var att jag hade ringt efter Hästtransportören som fanns på Umåker , Arken, och när han kom med lastbilen så blev Hästarna, Lemister & Nolbest överlyckliga och bara rusade upp på lastbilen och började tugga hö…….

Skadade…jodå, vi fick åka till veterinären direkt, men snacka om att lämna det dåliga bakom sig och bara gå vidare…. & Finkan, den stegade dom bara bestämt in i igen, när den tiden kom….(att jag tuffat till mig såpass att jag vågade köra…) Så Enket var det med det… i HästarnasVärld……

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.