Vänder ”hemåt” – med toppchanser

30

På lördag avgörs V75 på Bergsåker i Sundsvall.

Då vänder Robert Bergh ”hem” med flera toppchanser.

– Två segrar borde det minst kunna bli i varje fall, säger stallets försteman Preben Sövik till Trav365.

Det var i slutet av 2014 som proffstränaren Robert Bergh meddelade att han lämnade Bergsåker för Åby.

På lördag vänder Bergh ”hem” till sin gamla ”borg” då Bergsåker står som värd för V75-tävlingarna.

Bergh gör det med laddat material och i fyra av de fem V75-lopp som Bergh har häst med blir han favorit – rätt klar sådan också.

Den stora frågan är – hur många V75-segrar blir det för stall Robert Bergh?

Stallets försteman Preben Sövik hoppas på minst två.

– Lopp är lopp och alla travlopp ska köras, men många hästar har fina- och bra lopp på papperet, säger Preben Sövik till Trav365 och fortsätter:

– Vi hoppas på två V75-segrar i varje fall, då känns det som man är lite realistisk. Vi har alltid som mål att vinna så många som möjligt, men två V75-segrar borde det kunna bli i varje fall.

”Var kolossalt bra”

I tur och ordning handlar det om 7 Aileron (V75-1), 13 Angel Rain (V75-2), 5 Nahar (V75-3), 7 Digital Archive (V75-6) och 3 Officer C.D. (V75-7). Preben Sövik går igenom möjligheterna.

– Aileron fick stryk senast, men det tycker jag inte är så mycket att säga om, och han gick bra hästen. Johan Untersteiners häst M.T.King of Cash som besegrade honom senast var helt enkelt för bra för honom för dagen, säger Preben Sövik och fortsätter:

– Han har tagit det loppet på bra sätt och har ett fint lopp på papperet på lördag, visst möter han några bra men det ser inte ut att vara någon M.T.King of Cash emot. Han kan öppna snabbt från start och får han ledningen så ser det bra ut.

Aileron blir hårt betrodd av spelarna, det blir även Angel Rain i loppet efter.

– Hon var kolossalt bra senast vid seger, hon tappade en del från start och även under själva loppet, hon svarade dock för ett rejält slutvarv och vann till slut enkelt. Det som oroar lite är startmomentet och vi får ta en safetystart med henne, men sköter hon sig så är det klart hon ska räknas tidigt, och allting är fortsatt väl med henne efter senast.

”Då får de andra det jobbigt”

I Gulddivisionen startar bröderna Sedins gamle Elitloppsvinnare Nahar.

– Han blev lite för laddad senast från bakspår och därav galoppen, annars känns allting bra med honom och han har varit fin i sina rakbanejobb här hemma. Vi hoppas att han sköter sig, gör han det så är det klart han ska räknas tidigt. Det är en klassisk Gulddivision på vintern på lördag och det är klart han ska hävda sig väl där.

Nästa V75-favorit från stall Robert Bergh är Digital Archive.

– Han var ruskigt bra senast vid seger och står nu med tre raka, och senast var det också långt ifrån tomt i mål. Tidigare har han haft problem att ta loppen på rätt sätt, den biten tycker jag han utvecklat nu och han tar loppen betydligt bättre. Är han lika bra som senast så ska de andra få det jobbigt.

Den enda V75-hästen i Robert Berghs kvintett som inte blir favorit är Officer C.D.

– Han håller väl helt okej form för dagen, och då han är snabb från start så kan han förhoppningsvis hamna bra på det från fint utgångsläge, kanske till och med ledningen. Vi får se vem som kommer och hur han känns, men jag tycker det är några bra emot som är lika bra som honom, om kanske inte till och med lite bättre, men han är väl en av tre-fyra hästar som ska göra upp om det, säger Preben Sövik.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Vänder ”hemåt” –
med toppchanser

Föregående artikel5 knep som gör dig till miljonär
Nästa artikelDomarskandalen: ”Det får inte ske”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.