Vännernas kupp – mot miljonmannen

77

Vännerna tog hem 43 miljoner kronor. Då ville de föreviga minnet – med en överraskning till ”geniet” bakom storvinsten.

De tryckte upp en tröja med orden ”Så här ser 43.058.556 kr ut” – och en bild på kupongen. Responsen blev oväntad.

– Det visade sig att han avskyr överraskningar, det var ganska kul, säger vinnaren och vännen Patrik Olsson.

10 december i fjol kommer inte grannarna och de sju vännerna från Östergötland att glömma. Då blev de ensamma med sju rätt på V75 och tog hem 43 miljoner kronor.

I flera intervjuer efteråt berättade lagledaren för deras Tillsammans-lag, Patrik Olsson, om känslorna, taktiken och framtiden för Trav365.

– Min fru ringde och berättade för mig när jag satt i bilen, då tappade jag konceptet helt, sa han bland annat.

Några i vinstgänget gick även ut i TV4 och berättade om den galna vinstkvällen.

”Riktig kontrollgubbe”

Under Elitloppshelgen valde gänget att ”kuppa” till det lite extra. Som specialinbjudna gäster på Solvalla hade en i gänget bestämt sig för ett practical joke mot spelläggaren, som var hjärnan bakom systemet i december. De hade tryckt upp en tröja, enbart till honom med orden: ”Så här ser 43.058.556 kr ut” – och en bild på kupongen på ryggen, som spelläggaren skulle ha på sig under de två dagarna på nationalarenan. Allt för att både hylla honom och för att föreviga det gemensamma minnet.

– Det visade sig att han avskyr överraskningar. Han är en riktig kontrollgubbe. Vi tänkte först ”kidnappa” honom på lördagsmorgonen, men valde att outa det för honom på fredagen, så han kunde sova på saken. När han fick beskedet så gav han ett förvirrat intryck och började vandra omkring. Det var ganska kul, säger Patrik Olsson till Trav365.

Men han valde att ha på sig tröjan under helgen?

– Ja då. När han väl hade sovit på saken så stod han i full mundering 07.15 på morgonen.

”Vill ha en själv”

Fick ni någon respons på det något kaxiga minnet?

– Nej, inte så mycket. Möjligen så var det för mycket attityd i den. Men den är rolig för internt bruk, ha ha.

Har du en själv?

– Nej, vi har bara tryckt upp ett exemplar till spelläggaren. Men jag skulle vilja ha en själv, men har inte väckt frågan än. Om man inte har den på sig så skulle man kunna rama in den om inte annat.

Hur ofta tänker du på er vinst som ni tog hem?

– Ruset rinner fortfarande till när jag minst anar det. Och den är närvarande för oss så tillvida genom fortsatt intresse för travet, så klart, men främst genom att gänget är grannar och har en ny gemensam nämnare efter 10.12.2016.

Han är bästa V75-spiken

På lördag är det V75 på Östersund. Har ni någon idé där?

– Jag väljer att spika 11 Queer Fish (V75-5) som fjärdehandare från drygt spår, men insatsen senast var ingen bluff och favoriten i loppet är inte tillräckligt stor för att inte bli synad, hoppas jag.

– Sedan blir det ett sympatispel på Mantorpshästen Oasis Bi (V75-6) som inte åker hela vägen till Östersund för att sikta på matlapp. På systemet har vi också alltid med Jansson (Torbjörn Jansson, 13 Järbo Harry, V75-4) i kallblodsloppen. Sist fick vi in Jansson till en procent, och då var vi ensamma med sju rätt och fick 43 miljoner tillbaka.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet