Var nära att strykas – vann loppet

30

image-4

Tränaren ville stryka Rocky Egedal, men kusken Joakim Lövgren (till höger) övertalande honom att starta hästen. Slutligen vann ekipaget stayerloppet över 3 140 meter och fick för det 70 000 kronor i prispengar.Foto av JÖRGEN TUFVESSON

Ibland går det inte riktigt som man vill. Men vad gör det när man har en optimistisk och solid kusk som övertalar en.
– Tränaren ville stryka honom varje dag före loppet, men jag sade ”äh, kom hit så fixar vi det”, sade kusken Joakim Lövgren efter segern med Rocky Egedal.

När den danske tränaren Börge Mathiesen anmälde sin Rocky Egedal till V86-5, ett lopp över 3 140 meter på Jägersro, trodde han att hästen skulle hamna i den andra volten. Men till dess att starlistorna fastställdes gick den svenska kronan ner och då fick den sjuårige hästen i stället starta med 40 meters tillägg.
– Han ramlade över gränsen för insprungna kronor med 800. Så hela veckan ville Börge stryka honom, berättade en nästan fnissig Joakim Lövgren efter loppet.
– Men jag sade åt honom att han skulle ta hit hästen så skulle vi fixa det ändå.
I loppet tog New Moon Face och Adrian Kolgjini tidigt hand om ledningen innan andrahandsfavoriten Vivo Per Lei och Stefan Söderqvist tog över taktpinnen efter ett halvvarv. Men precis som sin far Lutfi Kolgjini trivs Adrian Kolgjini bäst i spets och knappt hade Vivo Per Lei hunnit ner på innerspåret innan New Moon Face återigen tagit kommandot. På den sista bortre långsidan försökte sedan ledaren rycka ifrån sina konkurrenter och fick genast några längder ner till de övriga. Längre ut i spåren kom då Joakim Lövgren och Rocky Egedal och in på upploppet gick ekipaget förbi och vann slutligen säkert före Vivo Per Lei och Annabelle Dimanche.
– Med tanke på vad jag sagt till Börge hade jag lite mer press än vanligt på mig den här gången, men vi fixade det. Det är jätteroligt att köra Rocky och det var det i dag med, sade Joakim Lövgren.
Segern var värd 70 000 kronor.
Trots överlägsen seger – Untersteiner inte nöjd
Den italienska snackhästen Sciacallo O.M. gjorde sin första start på svensk mark när han gick ut i V86-8, ett lopp för fyraåringar på Solvalla. På V86-spelet var hästen tredjehandsfavorit, men i loppet visade han sig vara helt överlägsen och vann många längder före de andra. Trots det var tränaren och kusken Johan Untersteiner inte helt nöjd.
– Först och främst strulade det mycket före loppet. Jag var inte nöjd med honom i den första värmningen och då ändrade jag ganska mycket i utrustningen. Sedan till den andra värmningen vräkte det ner snö och efter det skodde jag om honom. Så ingenting kändes rätt före start, berättade Johan Untersteiner efter loppet.
– Resultatmässigt gick det slutligen bra. Jag är nöjd över det, men prestationsmässigt hade jag högre förhoppningar. Mina tankar är att han ska vara med och göra upp segern i Sprintermästaren i sommar och då behöver han vara mycket bättre än så här om han ska vinna.
Förstapriset i fyraåringsloppet var 80 000 kronor. Tvåa kom Officer C.D. och trea blev Västerbo Carrera.
I övrigt noterade vi…
…att Alvena Take It stod för ett fantastiskt slutvarv utvändigt om ledande Clara R.C i V86-1. In på upploppet visade Peter Untersteiners häst att hon helt enkelt var bäst i fältet och vann mycket säkert före just Clara R.C.
– Hon var extremt fin. Det var en ren fröjd att sitta i vagnen i dag. Hon var bäst helt enkelt, sade tränaren och kusken Peter Untersteiner
…att spetsstriden i mångt och mycket avgjorde V86-2. De två förhandsfavoriterna Pedro BI och Rite on Win var snabbast ut och körde mot varandra. Den förstnämnde var ändå snabbare och höll upp ledningen hela vägen in i mål medan Rite on Win föll tillbaka in på upploppet.
…att Encore Zon och Stefan Söderqvist bjöd på omgångens första skräll när de vann V86-3. Ekipaget var spelade till tio procent och vann knappt före jättesusaren Innovate Pellini. Den sistnämnde passas till nästa gång.
…att omgångens största favorit, Nadal Broline, gjorde precis som tennisspelaren Rafael Nadal oftast brukar göra. Han tog tidigt kommandot, styrde sedan tillställningen och avgjorde slutligen enkelt när han och kusken Ulf Ohlsson segrade i V86-4. Game, set och match med andra ord.
– Han är ingen glänsare i värmningarna direkt, men i dag kändes han faktiskt bättre än tidigare. Det är en fin häst, sade kusken Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
…att Carpenter on Tor tog tredje raka segern när han tillsammans med kusken Tony Wallin vann V86-6 knappt före Gilmour och Håkan Eriksson.
– Jag är riktigt riktigt nöjd med honom. Han ska egentligen inte hinna upp Håkans häst när han får ”pulla upp” i ledningen så där, men det gjorde han, sade Tony Wallin efter loppet.
…att Youana såg ut att ha segern i hamn i V86-7 då kusken Stefan Söderqvist ryckte norsken in på upploppet. I stället galopperade hästen och segern gick då till utvändige Jaguar Broline, som stod för en mycket bra insats.
…att åtta rätt på V86-spelet gav 16 973 kronor medan sju rätt betalade 183. Värdet för fem rätt var 21 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFavoritens tränare är nöjd inför Prix d’Amerique
Nästa artikelStartlistan till Prix d’Amerique 2015

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.