Världsrekord av Délia du Pommereux

20

världsrekord av délia du pommereux

Délia du Pommereux blev svaret i Prix de Bourgogne på nyårsdagen.
Det tioåriga stoet vann på finfina 1.09,6 – och slog sitt eget världsrekord för äldre ston!

Det var tjejerna som dominerade det tredje B-loppet på Vincennes i Paris. Délia du Pommereux vann före Flamme du Goutier och trea Ampia Mede Sm.
Délia du Pommereux var starkast över upploppet i händerna på kusken Pierre Yves Verva och segertiden var imponerande. 1.09,6 över distansen 2100 meter autostart är två tiondelar bättre än hennes eget världsrekord för äldre ston från Prix de France 2021.
Délia du Pommereux, som tränas av Sylvain Roger, gör sitt sista vintermeeting då hon faller för åldersstrecket och tioåringen visade på nyårsdagen att hon är redo för sitt femte raka Prix d´Amerique.
Betrodda duon Heraut d’Armes och Etonnant lämnade båda Prix de Bourgogne med frågetecken. Jean-Michel Bazires hetlevrade Heraut d’Armes visade enorma fartresurser och såg länge ut som en vinnare innan han kastade sig i galopp på upploppet. Etonnant galopperade i startrusningen men ställde sig och kördes sedan offensivt i uppförsbacken. Elitloppsvinnaren var tidigt slagen och det var långt ifrån spänstiga ben över mål i händerna Anthony Barrier.
Förstapriset i Prix de Bourgogne var 588 000 kronor.

Föregående artikelV75 Tips inför NYÅRSAFTON från Spelguiden/Tipsaren
Nästa artikelForsberg äldsta segerkusk

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.