Världsrekordhållare till Elitloppet!

22

elitloppet 2015 amerikan

Amerikanske toppkusken David Miller under elitloppshelgen i fjol. I år återvänder han för att köra Wind of the North.Foto av LARS JAKOBSSON

Om sex veckor avgörs Elitloppet.
Solvalla har nu gjort klart med en världsrekordhållare från USA – femårige valacken Wind of the North.

Solvallas sportchef Markus Myron bjöd på lördagen in en ny travare till världens största sprinterlopp den sista söndagen i maj.
Wind of the North noterade ett världsrekord för fyraåriga valacker under fjolåret på tiden 1.09.0. Daryl Biers heter tränaren och David Miller med över 11 000 segrar är ordinarie kusk.
– Vi har haft en dialog med tränaren i fem veckor nu och bjöd in hästen efter hans tredje raka seger på tangerade världsårsbästa 1.09.6, säger Markus Myron.
Wind of the North har enligt Solvallas sportchef visat prov på en enorm vilja och löpskalle. Natten mot lördagen levererade femåringen en speed som resulterade i seger på 1.09,6, tillsammans med en annan travare det snabbaste någon häst travat i världen i år.

Mognat långsamt
Världsrekordet från fyraåringssäsongen i fjol noterades på en 1000-metersbana liknande den på Solvalla. Kusken David Miller satt upp bakom Jimmy Takters Uncle Peter i Elitloppet i fjol och har rutinen.
– Tränaren Daryl Biers har tackat ja och tycker att det känns spännande med vår inbjudan. Wind of the North är ingen unghäststjärna som man säger utan har utvecklats vart efter och har – när man tänker efter – även ett mycket passande namn för att tävla i Sverige, säger Solvallas sportchef Markus Myron.
Med lördagens inbjudan inräknad är fem av 16 hästar klara för den stora sprinterfesten på Solvalla söndagen 31 maj. Klara hästar är: Timoko, Maven, Digital Ink, On Track Piraten och Wind of the North.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.