Världsrekordjakt på Gävletravet!

41

tekno odin

Världsrekordhållare bland kallbloden över medeldistans.
Nästa torsdag kommer norske Tekno Odin till Gävle för att försöka radera ut Järvsöfaks elva år gamla världsrekord över kort distans på samma bana.

Tekno Odin är åtta år gammal och kanske i sitt livs form.
För några veckor sedan noterade det norska kallblodet ett nytt världsrekord på Färjestadstravet med tiden 1.19,1 över distansen 2140 meter med bilstart.
Nu spänner kretsen kring hästen bågen ytterligare.
Tränaren Öystein Tjomsland körde för ett världsrekord över sprinterdistans i Bergen förra helgen men det gick för snabbt ett tag och Tekno Odin tog några galoppsteg.
Det blev seger ändå och tiden 1.18,5a över 1600 meter var bara sex tiondelar ifrån Järvsöfaks världsrekord över kort distans,1.17,9, noterat i juli 2005.

”I have a dream…”,
I ett inlägg på twitter låter en av delägarna till Tekno Odin, Elfinn Edvartsen, läsarna förstå att världstekordet kan ryka torsdagen 27 oktober på Gävletravet i stället (”I have a dream…”).
Jimmy Jonsson är försteman för Öystein Tjomslands filial i Sverige och bekräftar att hästen är på ingång.
– Senast jag frågade Öystein sa han att Tekno Odin skulle anmälas till Gävle. Hästen står i Norge och anmälan av dessa hästar brukar ringas in dagen före definitivanmälan, säger Jimmy Jonsson.

”Om väder och vind är med oss”
Jörgen Westholm aviserar start i loppet med färske SM-vinnaren Odin Tabac. Men det är Tekno Odins rekordjakt som kittlar mest.
Mathias Gustafsson, sportchef Trav Gävleborg:
– Tekno Odin stod pall för den där 13-öppningen i Karlstad och är kanske i sitt livs form. Det rekord Järvsöfaks gick här på banan var en grym tid som man inte bara kapar hur som helst. Man ska komma ihåg att det är höst också. Men om väder och vind är med oss så finns det förutsättningar att de kan springa riktigt fort. Banan har varit i bländande skick under en längre tid också, så det är bara att hoppas att det blir ett bra race för publiken, säger Mathias Gustafsson.
Den definitiva listan till försöket i Dubbelcupen blir klar på fredag morgon.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Vi har hamnat i skymundan…”
Nästa artikelSpets är enda alternativet!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.