Very Kronos inbjuden till Elitloppet

21

Very Kronos inbjuden till Elitloppet

Svante Båth-tränade topptravaren Very Kronos blev på tisdagen den sjunde hästen att bli klar för Elitloppet på Solvalla 30 maj.
– En fantastisk häst, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 Very Kronos spurtade ursinnigt som tvåa i lördagens final i Paralympiatravet. Nu är han klar för Elitloppet på Solvalla 30 maj.
– Han hade en strålande vintersäsong där han vann SM, Silverhästen, Gert Lindbergs lopp här på Solvalla. Han var strålande bra som tvåa bakom Delia du Pommereux i lördags i Paralympiatravet och han har gjort sig väl förtjänt av en plats i Elitloppet, säger Anders Malmrot.
Den sjuårige hingsten galopperade bort stora pengar som unghäst och är, utöver sin enorma kapacitet, känd för att vara osäker från start. Men nu har han skött sig en längre tid och det finns anledning att tro på fortsatt utveckling.
– Det är en jättespännande häst. Han går i vanlig vagn, det är egentligen inga växlar dragna, och han är ändå så otroligt bra. Det är den svenska modellen rakt igen och med den startsnabbhet han har visat, när Erik (Adielsson) väljer att trycka på den knappen, och den höga farten han kan hålla så länge, tycker jag att han är jättespännande i Elitloppet.
Very Kronos har vunnit 23 av 45 starter och tjänat 4,6 miljoner kronor.

Klara för Elitloppet 2021:
Aetos Kronos (tränare: Jerry Riordan)
Don Fanucci Zet (Daniel Redén)
Dorgos de Guez (Jean-Michel Bazire)
Ecurie D. (Frode Hamre)
Hickothepooh (Trond Anderssen)
Very Kronos (Svante Båth)
Vivid Wise As (Alessandro Gocciadoro)

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.