Vi kollar läget med Delicious U.S.

30

image-25

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2016. Dagens stjärna: Delicious U.S.

Fakta:
Delicious U.S., sto, 7 år
Starter: 44
Segrar: 19
Rekord: 1.08,6/1640a
Intjänat: 5 666 572 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation:
Delicious U.S. slog inte mindre än tre världsrekord i fjol. Först i Bollnäs där hon dundrade runt ovalen på 1.08,6 över kort distans i oerhört imponerande stil. Därefter vann hon Sundsvall Open Trot och travade 1.10,0 över distansen 2140 meter med bilstart, nytt världsrekord för ston. Och så i starten därefter vann hon Müllers Memorial över 2640 meter på 1.12,1, nytt världsrekord för femåriga och äldre ston på tusenmeters bana. Tidigare på sommaren vann Delicious U.S. även Årjängs Stora Sprinterlopp på tiden 1.10,1. Det lilla stoet med det stora fighterhjärtat var året innan trea i både försök och final av Elitloppet.

Tränaren Daniel Redén svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Hon har tränat på för fullt hela vintern och inte stått över ett enda jobb sedan hon kom hem från Frankrike. Men hon har inte gått något snabbare jobb ännu. Mest mängdträning och bygger muskler och uthållighet inför kommande säsong. Vi får se när det blir att hon får komma in till Solvalla och gå något hårdare jobb. Jag har inte bokat in något sådant ännu.
– Hästen känns en mil bättre mot samma tidpunkt i fjol. Men det är heller inte så svårt eftersom hon hade problem med magen då och tappade allt. Nu är hon mycket mer musklad.
När startar hon nästa gång?
– Det är omöjligt att veta i dagsläget och jag ligger lite lågt med det än. Det bestämmer hon själv. Jag hoppas att det blir i april eller i början av maj, men det får komma när hon känns så pass bra att hon är redo.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Det är svårt att överträffa förra säsongen. Hon har blivit ett år äldre men det känns inte så utan hon känns fortsatt lika bra. Vi hoppas naturligtvis att hon kan vara med i flera stora lopp och att hon kan vinna något av dem. Det är hårda hästar hon får möta men hon visade i fjol att hon duger väldigt bra mot dem.
– Får vi henne i ordning så är Elitloppet givetvis ett av de stora målen, nu när vi har fått ordning på magen. Än så länge ser det väldigt bra ut.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.