Vi kollar läget med Magic Tonight

31

image-24

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2016. Dagens stjärna: Magic Tonight.

Fakta:
Magic Tonight, hingst, 7 år
Starter: 59
Segrar: 20
Rekord: 1.09,3/1640a
Intjänat: 9 526 307 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation:
Magic Tonight vann både försök och final av Elitloppet förra året. Innan dess tog han två raka segrar i Gulddivisionen. Året innan imponerade han när han i sin andra start vann på Färjestad på 1.09,5. Det året blev han även tvåa i Copenhagen Cup och vann därefter Algot Scotts Minne i V75 på tiden 1.09,3. Han vann även Årjängs Stora Sprinterlopp på tiden 1.09.9.

Tränaren Roger Walmann svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Magic Tonight känns jättefin för dagen. Han har verkligen piggnat till efter hemkomsten från USA. Där borta var han väldigt nedstämd och trivdes helt enkelt inte vilket gjorde att han inte gick något i loppen. Vi hittade i alla fall inga speciella fel på hästen så vi tror att det var så. Men nu ser han ut att ha hittat tillbaka till sig själv igen och har kommit tillbaka fint. Han har varit på Menhammar ett par gånger fram och tillbaka och betäckt lite ston också.
När startar han nästa gång?
– Det är inte helt bestämt ännu, men det blir i april någon gång. Jag skulle tippa på mitten av april.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Elitloppet är det stora målet och att vi ska få tillbaka honom i samma skick som han var när han vann i fjol. Och som han var innan han reste till Amerika. Jag hoppas att han kan få göra tre, fyra lopp innan det blir Elitloppet och att hästen visar att han är värd en plats där.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.