Vi säger bara en sak: NORAS BEAN!

133

noras bean giganten

Noras Bean och Stefan Söderkvist.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Det blev blågul triumf i storloppet Prijs der Giganten.
Noras Bean var outstanding på Victoria Park i Wolvega tillsammans med kusken Stefan Söderkvist.
– Vilken hjälte! Jag är full av beundran för den här hästen, sa tränaren Ulf Stenströmer.

Skadeproblem tvingade Noras Bean att lägga tävlingsskorna på hyllan tidigare i år och den nioårige hingsten, som tjänat över elva miljoner kronor, till och med avtackades på hemmabanan Axevalla i somras.
Men så 21 september gjorde Ulf Stenströmers stjärna oväntad comeback och det var en löpsugen häst som direkt tog vägen till vinnarcirkeln.
Efter ett sjättepris senast i Svenskt Mästerskap startade Noras Bean på fredagskvällen som favorit i Hollands största lopp, Prijs der Giganten.
Ett förstapris på nästan 250 000 kronor hade lockat inte mindre än fem svensktränade hästar till Victoria Park i Wolvega och det blev också en blågul seger.
När startbilen släppte fältet så var Noras Bean bra med, men han fick en tuff inledning i tredjespår innan han till slut kunde överta ledningen från Solea Rivelliere.
Väl i spets blev Noras Bean direkt ansatt av Kadett C.D. och en offensiv Dominik Locqueneux.

Siktar mot Prix de France
Noras Bean försvarade sig envist och det såg sedan ut som att han blev het på kuppen.
Men trots det så stegade Noras Bean bara ifrån konkurrenterna på upploppet och han vann till slut mycket säkert med extraväxeln, ryckhuvan kvar över öronen.
Axevallatränaren Ulf Stenströmer följde loppet från tävlingarna från Färjestads travbana.
– Ja, jag fick inte ihop det. Vi har fyra starthästar här i Karlstad kväll och sedan sex stycken på Halmstadtravet i morgon. Men vilket lopp han gör. Vilken hjälte! Jag är full av beundran för den här hästen. På det sättet han nu kommit tillbaka.
Hur ser planerna ut nu för Noras Bean?
– Det blir minst tre veckor till nästa lopp. Kanske blir något B-lopp på Vincennes i Frankrike om det inte finns passande lopp här hemma med fina banor. Sedan siktar vi givetvis mot att försvara segern Prix de France. Både startmetoden och distansen passar bättre där än i Prix d’Amerique, sa Ulf Stenströmer.
Bakom Noras Bean knep Solea Rivelliere andrapriset och trea blev svenska Aisle Stand från tredje par invändigt tillsammans med sin tränare Claes Sjöström. Segertiden blev 1.12,8 över distansen 2 100 meter, autostart.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

Föregående artikelPölse…Hvergang!
Nästa artikelV75 resultat lördag 8 november 2014 från Halmstad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.