Vilka följer med Resolve i Elitloppsplanet?

120

resolve i elitloppsplanet

Resolve och Åke Svanstedt vann elitloppskvalet i USA.Foto av THOMAS BLOMQVIST

Elitloppet närmar sig med stormsteg.
I helgen föll ett par pusselbitar på plats när Resolve och D.D.’s Hitman kvalade in till årets travfest 28 maj.
Vi tog ett snack med elitloppsgeneral Markus Myron för att reda ut begreppen kring hästarna från Nordamerika.

Att Myron var glad över att få ge sin rosa biljett till Åke Svanstedt efter det amerikanska elitloppskvalet natten till söndag råder ingen tvekan om.
– Det kändes fantastiskt bra att Resolve var så bra som han var. Redan efter förra årets elitlopp då han var tvåa tänkte jag att Resolve ska komma tillbaka. Nu när han bara skulle göra en start inför Elitloppet så vill man ju att allt ska klaffa och det klaffade i alla fall tillräckligt bra för att han skulle vinna loppet, så det känns kanon.
Däremot kommer inte USA:s tränardominant Ron Burke till elitloppshelgen.
Hannelore Hanover föll som favorit i sin årsdebut och på tisdagen fick Myron besked att varken hon eller Crazy Wow längre är aktuella för trippen över Atlanten.

”Kommer att diskutera saken”
Istället har en femårig nykomling smugit upp som joker i form av italienfödde Tuonoblu Rex som övertygat i två starter på amerikansk mark.
– Nu har vi inte pratat något elitlopp angående den hästen, men det är en häst som jag tycker att vi ska utforska lite mer, säger Markus Myron.
Vi slog en signal till Tuonoblu Rex tränare Julie Miller för att höra hur hon ser på framtiden för sitt nyförvärv.
– Vi kunde inte vara mer nöjda med hur han har presterat. Vi visste att det var en topphäst då han kom, men han har ändå överträffat våra förväntningar.
Kan Elitloppet vara aktuellt om ni får en inbjudan?
– Ägaren har ju skickat hit hästen för att tävla i storloppen här, så planen är egentligen satt för säsongen. Men finns det intresse från Solvalla så är det klart att vi kommer att diskutera saken. Jag skulle gärna åka dit igen, men det är upp till ägarna att ta beslutet, säger Miller.

Spännande i Fyraåringseliten
Planet från USA lyfter 22 maj och har plats för nio hästar.
Och Myron verkar ha ytterligare några platser klara förutom Resolve.
– Det kommer ytterligare hästar, men ifall vi kan få planet fullt eller inte återstår att se. Jimmy William som Jimmy Takter tränar siktas på Fyraåringseliten, Marcus Melander har en fin fyraåring som heter Dupree som också siktar på att komma över. Åke hade eventuellt två hästar till som kunde vara aktuella. Sedan får vi se om vi hinner få med någon häst mer också, säger Markus Myron.

Följande hästar har tackat ja till inbjudan till Elitloppet 2017:
Bold Eagle
Timoko
Propulsion
Up and Quick
Resolve
D.D.’s Hitman

Inbjuden som fjolårsvinnare:
Nuncio