Vilken drömstart!

27

image-38

Niklas Johanssons Moni To Spare vinner debuten för Kenneth Haugstad på 1.15,0/2140 meter, den snabbaste tiden av en debutant i Sverige. På måndagen vann ekipaget igen på toppfina 1.12,7a/1640 meter. Vad slutar det här? Foto av Kanal 75

Hallå där…
…Niklas Johansson, tränare till Moni To Spare som vann debuten på 1.15,0/2 140 meter och följde upp segern med en ny femetta på fenomenala 1.12,7/1 640 meter, autostart, på måndagsvällen i Eskilstuna.

Vilken drömstart på karriären. Vad är det här för häst?
– Jag vet inte vad jag ska säga. Han är fantastisk helt enkelt och det fanns faktiskt krafter kvar. Jag är lite chockad ännu och undrar vad det här ska sluta.
Hur kom du över honom?
– Jag har en kompis som jobbar hos Lutfi Kolgjini och jag bad henne kolla om han hade någon lämplig amatörhäst till salu. Moni To Spare var lite sen och jag fick köpa honom efter att ha tjatat lite på ”Ludde”. Hästen var mer eller mindre startklar, men jag valde att ge honom mer tid.
Hur tränas Moni To Spare?
– Han får mycket mängträning i lugna farter och jag kör sällan snabbt med honom. Jag hade kört två provlopp innan debuten och kände att han kunde springa när han avslutade 1.12 sista halvvarvet, men att han skulle vara så här bra kunde jag aldrig tro.
Hur ser framtiden ut?
– Det får vi se, jag tar ett lopp i taget. Det skulle vara häftigt om det finns något lopp under elitloppshelgen. Nu har jag har äntligen fått en bra häst och kommer jag inte att stressa, jag vill ha hästen länge.
Är det någon som ringt och vill köpa honom?
– Jag har faktiskt fått ett skamligt högt bud, men han är inte till salu. Jag har sysslat med hästar i 25 år och aldrig lyckats tidigare. Jag älskar det här och går ut till stallet med ett leende på läpparna varje morgon och det vill jag fortsätta med.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.