Vinnarkusken: ”Jag var rädd faktiskt”

94

Precis som förutspått blev det en ursinnig inledning på V86-4.

Alla ville ha spets och stormade fram. Men när Punk galopperade bort sig blev det storfavoriten som kunde gå upp i ledning.

– Han är en liten köttbulle, men springa kan han, sa ägaren Mats Fredriksson.

Åmål är en av få 800-metersbanor i Sverige och därför vill många kuskar gärna ta spets från början. Inför onsdagskvällens fjärde omgång i V86 var snacket om vem som skulle gå ut hårdast.

Star Advisor Joli, Cool Keeper och Punk var de som på förhand var tippade att slåss om starten. Där den förstnämnda var storfavorit.

Men när startbilen släppte iväg fältet var det Björn Goop-styrda Punk och Orizzonte Trio med Stefan Söderkvist som var snabbast iväg. Dock varade det inte länge, Punk galopperade bort sig och Söderkvist släppte förbi Cool Keeper.

Kunde inte hålla igen hästen

– Jag öppnade rejält, men såg att jag inte kunde ta mig förbi invändigt. Men sedan blev han het och jag hade ingen möjlighet att hålla igen – så det var bara att köra på, sa Leif Witasp, kusk tillika tränare för hästen.
Och det gick undan. Cool Keeper bara travade på, och ledningen var ett par längder. Först mot sista kurvan hade storfavoriten Star Advisor Joli hämtat hem en del av ledningen – dock hade man inte riktig kontakt när det korta upploppet kom.

Tog karriärens 19:e seger

Och även om Kim Eriksson lyckades äta upp en hel del av försprånget – klarade favoriten inte av att ta sig förbi Cool Keeper, som tog karriärens 19 seger.

– Jag var rädd faktiskt, ska det hålla ända in i mål. Men jag kände i sista kurvan att det fanns kraft kvar, sa Witasp.

– Nu äntligen, nu small det så det känns jäkligt bra, sa ägaren Mats Fredriksson i TV12 efter segern.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet