Vinner V75-lopp på löpande band

57

vinner V75-lopp på löpande band

Hennes hästar vinner V75-lopp på löpande band.
Efter senaste dubbelsegern hoppas Susanne Richter på en ny dubbel på hemmabanan Romme.
– Ural har bra chans och jag tycker även att Visitor har en god möjlighet, säger hon.

Amatörtränaren från Grängesberg slår många av landets proffstränare på fingrarna när det gäller resultaten för sina hästar. I stallet finns tio travare och på gården finns förstklassiga träningsmöjligheter såsom rakbanor, backar och djup sandbana. Dessutom tränar Susanne hästarna en hel del i vatten på ett band.
– Jag varierar och byter ut joggingpassen mot att hästarna får gå på bandet i vatten upp till 90 centimeter i skrittempo. Ibland får de även trava i djupt vatten och det är därifrån jag tror att hästarna får sin styrka. De blir jäkligt bra, säger Susanne Richter.

”Blev tilt i huvudet”
Att hon får fram starka hästar dubbelsegern i V75 för två veckor sedan ett av många bevis på. Såväl Ural som M.T.Joinville vann från dödens och tidigare under hösten har det blivit ytterligare V75-segrar för nämnda duo samt för Visitor. Dubbelsegern smäller naturligtvis högt för Susanne Richter.
– Det tog några dagar innan man återhämtade sig. Det blev lite tilt i huvudet, säger hon och skrattar.
– Men nu har man landat och det är full fart igen med trav fredag, lördag och måndag.

”Ural krafter kvar senast – drog inte tussarna”

Tränare Richter har två hästar till i lördagens dubbeljackpot på hemmabanan Romme. En ensam vinnare kan enligt ATG:s beräkningar ta hem 65 miljoner kronor enbart på sju rätt. Ural är omgångens största favorit och streckad på 70 procent i skrivande stund. Visitor är sjättehandare i sitt lopp och så här kommenterar Susanne Richter sina V75-hästar.
– Ural (V75-2) har varit fantastiskt bra hela hösten och håller en strålande form. Insatsen senast var femstjärnig och han hade krafter kvar i mål. Örjan drog inte ens tussarna på honom och tyckte att hästen påminde om hans pappa Jaded. Örjan sa att det driver lika bra för Ural som det gjorde för Jaded.
– Eftersom det har varit dåligt väder har han inte körts så mycket efteråt. Han har mest gått på vattenbandet och joggat en gång men i måndags fick han ett snabbjobb. Vi skulle ha kört sex intervaller men det blev fyra eftersom banan var så tung av allt regnande. Han kändes i alla fall jättefin.
– Hästen är framförallt väldigt stark och har ett fantastiskt tävlingstemperament. Han bara ställer sig i boxen och säger inte ett pip. Han lägger ingen energi varken på transporten eller i stallet innan och vaknar inte till förrän han kommer ut på tävlingsbanan. När man lägger pisken på honom en gång så vet han precis vad som gäller. Hemma är han väldigt lat och tråkig, han är som en gammal kossa, ha, ha.
– Nu är det bakspår över kort distans men jag hoppas att de framför laddar för ledningen och att det blir körning. Kommer han igenom bra så tror jag på bra chans. Balansen beror helt på vädret, om banan är fin blir det barfota runt om igen annars blir det skor bak, säger Susanne Richter.

”Hade allt kvar senast – vunnit hur lätt som helst”
När det gäller Visitor i V75-5 så hade han två raka segrar, varav den senaste i V75, innan han blev fast med krafter kvar senast. Nu har han spår åtta bakom bilen med Carl Johan Jepson i sulkyn.
– Visitor (V75-5) hade allting kvar senast och Jepson var besviken och sa att han hade vunnit hur lätt som helst om han kommit loss tidigare. Nu är det spår åtta och det är ju som det är, men samtidigt så är han gynnad av det eftersom det går lite fortare där ute. Hästen bara bränner på och har man exempelvis innerspår så måste man ta i hästen och på det viset är han gynnad av att vara längre ut i starten. Han är kvick ut och man kan inte dra ihop honom. Inga ändringar och barfota fram som senast.

Kan det bli en ny dubbelseger på V75 för dina hästar?
– Det är inte alls omöjligt, jag hoppas det för det är två formstarka hästar. Ural har bra chans och jag tycker även att Visitor har goda möjligheter.

Föregående artikelPREMIÄR FÖR NYA V75-TIPSET!
Nästa artikelBästa startspåret, bästa kusken och bäst form

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.