Vinnie har blivit en KLICKRAKET!

51

image-22

Över 6,3 miljoner människor har på några få dagar nåtts av inlägget där Vinnie tränar på gym och har delats över 47 000 gånger.
Den snabba spridningen fick till och med Facebook att häpna.

– Att Facebook själva var tvungna att dubbelkolla om siffrorna stämmer säger en hel del om hur stort det här är. Inlägget med filmen delas mer än toppnyheterna på Sveriges största nyhetssajter och ska det bli spännande att se vad som händer när vi släpper filmen på TV, säger Sten Andersen, marknadschef för ATG.
Den senaste filmen sprider sig nästan helt av sig själv. Bara omkring 1,6 procent av dem som hittat inlägget har gjort det via ett sponsrat inlägg på Facebook Sverige. Det är det enorma engagemanget som gjort att det har tagit verklig snurr. Över 47 000 har delat inlägget med sina vänner vilket motsvarar invånarna i en hel kommun. Närmare 22 000 personer har gillat det och inlägget har nästan 5 000 kommentarer. Nästan 20 procent av trafiken kommer från USA, men även britter och tyskar har fattat tycke för Vinnie.
Spridningen i USA kan delvis förklaras med att den populära sajten Horses Collaborative publicerat artikeln ”Vinnie, the Dreamer: the Most Entertaining 5 Minutes of Your Day”. Dessutom länkade de till Vinnies Facebook-sida under helgen.

Kort om Vinnies frammarsch
September – Vinnie slår rekord på YouTube.
Den första filmen med Vinnie publiceras och blir den svenska reklamfilm som snabbast nått över en miljon svenska visningar på YouTube. På 20 dagar hade filmen 1 062 801 visningar. Se filmen här >>
Februari – Vinnie är en klickraket på Facebook
• Över 6,3 miljoner har nåtts av inlägget organiskt.
• Över 3,2 miljoner personer har sett filmen på Facebook.
• Över 47 000 personer har delat inlägget.
• Närmare 22 000 personer har gillat inlägget.
• Inlägget med filmen har nästan 5 000 kommentarer.
• Internationella sajter har uppmärksammat Vinnie. Bland annat Horse Collaborative som både publicerat en artikel på sin sajt och vid två tillfällen uppmärksammat Vinnie på deras Facebooksida.
• Filmen släpptes i samband med ATG:s nya kampanj för den digitala tjänsten Tillsammans, där man uppmuntras att spela online tillsammans med sina vänner.
Se filmen här  >>

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.