Violet Bi lämnade motståndet

83

Violet Bi lämnade motståndet

Segergest av Kevin Oscarsson. Violet Bi skär mållinjen som överlägsen vinnare i finalen av Sikta mot stjärnorna. Foto: Magnus StrömstenFoto av Kanal 75

En talangtävling i tv.
En loppserie för treåriga travare.
Violet Bi och Kevin Oscarsson vann måndagkvällens final av Sikta mot stjärnorna på ett nytt banrekord på Mantorptravet.

Sedan i mars har Mantorptravet hållit på att bygga upp förväntningarna i loppserien Sikta mot stjärnorna för treåringar. Sju försök har körts och på måndagen var det dags för final.
Utgångstempot var högt i medeldistansloppet med en för dagen het Mrs Lindy utvändigt ledande Drizzle C.C. och känslan infann sig tidigt att vinnaren skulle återfinnas en bit bak i fältet.
Kevin Oscarsson hade hyrts in som kusk av pappa Jim och spelades till stor favorit med Violet Bi som på nytt visade fina speedresurser.
På den sista bortre långsidan fick stoet gå med som fjärdehäst i tredjespår och Kevin Oscarsson kunde spara speeden till 400 meter från mål.
Violet Bi – segrare i E3-finalen för ston på Bergsåker i somras – avgjorde med en tung slutstöt ute i fjärdespår genom den sista kurvan.
– Jag var väldigt nöjd när jag såg vilket tempo det blev. Hon kändes fantastiskt fin och det var nästan som att de andra stod still när vi körde till. Det ska inte kunna gå att ta ner motståndet i fjärdespår så lätt, det ska inte gå, sa Kevin Oscarsson.

Vidare till Breeders
Violet Bi lämnade motståndet med nästan fyra längder och segertiden skrevs till 13,6 över 2140 meter med bilstart. Ett banrekord för treåriga ston över medeldistansen.
Förstapriset i loppet var 200 000 kronor.
Det italienfödda stoet har 15 delägare som lär få se henne fler gånger på banorna i år.
– Är allt bara bra ska hon nog ut i semifinalerna i Breeders efter det här, sa Kevin Oscarsson, syftande på uttagningsloppet till Breeders’ Crown på Solvalla söndagen 29 oktober.
16 system hittade alla vinnarna på V64 och belönades med 101 335 kronor för sex rätt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStjärnkusken slipper betala 40 000 kronor
Nästa artikelOm favoriten: ”Tycker att hon är riktigt bra”

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.