VM-vinnaren: ”Det bästa spelet jag gjort”

28

Han tog hem andra etappen av VM i V75 • Taktiken bakom

1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

En av fyra spikar på VM-kupongen var Lutfi Kolgjinis Rhesos Face med Thomas Uhrberg i sulkyn.

TRAV30 oktober 2017 14:22

Andra veckan av VM i V75 är avklarad.

Etappvinnare blev Kalle Sandström från Sigtuna.

– Jag har ju spelat V75 jättemycket och jättelänge och visst vunnit pengasummor som är större, men det här det överlägset bästa spel jag gjort, säger vinnaren som har en gedigen travbakgrund.

Fyra spikar varav en på omgångens största skräll Rhesos Face. Det var så Kalle Sandström besegrade övriga V75-spelare när den andra etappen av VM i V75 avgjordes på Jägersro.

Sju rätt gav inte bara 46 129 kronor i vinstpengar utan dessutom 10 000 för bedriften som etappvinnare och framförallt en finalbiljett till VM-slutspelet där en kvarts miljon kronor väntar vinnaren.

– Då får man boka in det, det ska bli roligt, säger Sandström som är allt annat än en nybörjare när det kommer till att spela V75.

– Jag har varit involverad med trav i hela mitt liv. Min far och min bror är amatörtränare. Själv har jag jobbat som hästskötare hos Fredrik B Larsson, även om det var väldigt många år sedan nu. Så deläger jag två hästar.

Och är en idog V75-spelare?

– Ja, jag spelar V75 varje vecka.

Är det här din största vinst hittills?

– Nej, jag har haft större vinster, även om det inte är så många. Men för 96 kronor och att slå alla andra spelare så är det här den största bedriften, helt klart.

Varför är du med i VM i V75?

– För att det är otroligt kul. Jag har varit med förut och tycker att den här tävlingen är helt grym, även om jag förstås är ännu mer positiv nu när jag vunnit. Men jag gillar alla sådana tävlingar, som managerspel på Fotbolls-VM eller vad som helst.

Du hade fyra spikar, hur tänkte du när du hittade dem?

– Först ville jag spika Rhesos Face. Jag såg den värma på Solvalla inför näst senaste starten och hästen såg helt grym ut. Så när jag såg att den fick spår två tänkte jag att jag bara spikar och struntar i motståndarna. Sedan var det Now Or Never Flair. Den har jag spikat varje gång den startat på slutet så det var givet oavsett utgångsläge. Speedy Foxy Vicane är en annan häst jag har jagat en tid, den måste ju få vinna snart och jag trodde att den skulle hamna bättre till än favoriten Generaal Bianco. Sedan var det Southwind Feji som var favorit.

När förstod du att du kunde bli etappvinnare i VM i V75?

– När Speedy Foxy Vicane vann insåg jag att det inte kunde vara många som slog mig på fingrarna. Men jag hade ju gärna tagit Cain Griff eller Spring Erom i sista avdelningen, då hade det blivit ännu mer fest.

Nu är du klar för finalen i Stockholm 9 december där 250 000 kronor och VM-titeln väntar vinnaren, hur känns det?

– Det hade jag faktiskt inte ens tänkt på. Jag var så nöjd med det här. Men det ska bli otroligt roligt, jag gillar att tävla.

Vad är ditt bästa tips till den som vill vinna nästa etapp av VM i V75?

– Det är väl som i alla kunskapsspel, att läsa på och ta det man tror på. Gå på magkänslan och värdera informationen man får utan att lyssna för mycket på andras tips. Sedan kanske fyra spikar inte behöver vara fel, jag har aldrig spelat så förut i mitt liv, men det gick ju bra, säger Calle Sandström.

ROBIN JOHANSSON/KANAL75

30 oktober 2017 14:22

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelDrog kupongen 100 (!) gånger – fick 4 miljoner
Nästa artikel”Helt otroligt, vet inte vad jag ska säga”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.