Wangle: Dags för tronskifte på Solvalla?

26

TRAV6 december 2017 22:44

Sedan jag började med trav har Timo Nurmos, Roger Walmann och Stig H Johansson dominerat på Solvalla.

Svante Båth har tagit upp kampen med de största – på allvar.

V86-omgången på Solvalla blev favoritbetonad.

Mycket tack vare Svante Båth och Erik Adielsson.

Tillsammans skördar de enorma framgångar.

Så sent som i helgen tog duon hem 1,4 miljoner kronor i Svensk Uppfödningslöpning.

Under onsdagskvällen tog duon ett hattrick.

Svante Båth dominerar just nu som Solvallatränare.

Och det verkar bara bli bättre och bättre sedan flytten till Knivsta.

Här är Sportbladets plusbetyg från V86

+++++

Svante Båth / Erik Adielsson: Mycket är redan sagt, men duon är svårstoppade för dagen. Under många år har de skördat framgångar i hop och nu verkar det verkligen lossnat på allvar. Svante Båth är en mästare att ta fram unghästar av yttersta elitklass. Nu väntar jag på att han ska få fram en riktig superhäst som tillhör eliten bland de äldre hästarna. Han har trots allt mycket på gång, Le Miracle och så storloppsvinnaren Global Welcome är bara två hästar jag önskar få se i högsta klassen i framtiden.

++++

Månprinsen A.M: Glänste återigen och joggade till seger. Men det såg mörkt ut efter starten – när Gunnar Melander hamnade sist i tredjespår. Månprinsen löste det dock på bästa sätt och skrattade åt motståndet. Vann överlägset. Vilken häst.

+++

National Prince: Öppnade hårt för ledningen och fick sedan tryck på sig hela vägen. Trots det var det inget snack om att megafavoriten bara var bäst, trots att stallkamraten Coffie U.N.G spurtade starkt till andrapriset. National Prince är lite speciell i aktionen, men han har sitt livs form och Svante Båth lär fortsätta starta på.

++

Indoor Voices: Såg ni den långsidan? Om inte, kolla loppet i arkivet. Det var inget snack om att märren var bäst i det här fältet, ett rätt så trött gäng med formsvaga hästar, men ändå så var insatsen rejäl. Med skor på hovarna. Roger Walmann hade ställt i ordning och Indoor Voices fick en mycket välförtjänt seger.

+

Virunga: Mött den yttersta eliten i år men inte riktigt räckt till. Nu gick hon ner i klass och det visade sig också på banan. Totalt överlägsen och hästen såg oberörd ut. Spets och slut – hämta ut. Svårare behöver det inte vara.

Spitcam Jubb: Surrades det mycket om inför kvällens start då han hade gått ett bra montéjobb inför starten. Värmde även storstilat och såg jättefin ut hela tiden före loppet. Sen blev det total pannkaka och hästen var aldrig med chans. Kanske bäst och låta Spitcam tävla med sulky?

6 december 2017 22:44

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelSagohästen överlägsen trots startdrama
Nästa artikelVästerboonthenews är bättre än någonsin

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.