Wangle: ”Det blev en avslagen omgång…”

26

TRAV13 december 2017 22:48

Dubbeljackpott på V86 efter favoritparad.

Hela omgången blev rätt så avslagen.

Vem som var bäst? Qahar Q.C.

Redan vid förra segern skrev jag att motståndarna skulle få svårt att slå Qahar Q.C. i vinter.

Men med en stor galopp i inledningen av V86–8 trodde nog alla att favoriten var borta från spelet.

Dumstrut på.

Qahar Q.C kom tillbaka, avancerade fram i dödspositionen och krossade sedan allt motstånd. Wow, snacka om prestation.

I övrigt:

Platon Face visade sin enorma kapacitet.

Slide So Easy är nog Danmarks bästa häst för dagen.

Det blev varken utdelning på 7 eller 6 rätt. Känslan är att det aldrig skräller på spelformen längre. Men, det vänder nog… Jag är säkert bara bitter.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

+++++

Qahar Q.C: Styrkemonster som vann trots en stor galopp i början av loppet. Sådant ska inte kunna ske i ett V86-lopp normalt sett. Men hästen är en slugger utav dess like och när Örjan Kihlström körde alldeles för långsamt i ledningen med värste konkurrenten så bjöds Qahar Q.C in i matchen igen. Uffe Ohlsson avancerade till dödens, krossade ledaren och höll ifrån sig alla attacker och vann knappt men säkert. Läckert.

++++

Platon Face: Styrkemonster 2. Gjorde inga fel och Lutfi Kolgjini vann enkelt från ledningen efter ett hårt tempo hela vägen. Platon Face är en speciell häst som blandar och ger, men när han vaknar på sin rätta sida så har han få övermän. Kan man önska sig en match mellan Platon Face och Qahar Q.C i vinter?

+++

Slide So Easy: Vill nog påstå att detta är Danmarks bästa häst för stunden, i alla fall topp tre. Kommer inte på någon dansk stjärna som ser bättre ut. Flemming Jensen har siktet skyhögt med den här hästen och hävdar att han passar i de största loppen. Upp till bevis, men segern på Jägersro glänste. Vann på supertid och såg helt obrukad ut.

++

Hotshot Luca: Tog sin femte raka seger och var så överlägsen som spelprocenten visade. Örjan Kihlström tog ledningen enkelt och fick sedan press längs vägen av Global Un Poco. Men över upploppet var det soloshow och finske stjärnan åkte undan till överlägsen seger. Nu väntar bokslut för den här säsongen.

+

Ferrell: Gjorde ett topplopp när hästen kunde ta ner storfavoriten utvändigt. Körande Jonny Stjernström är tillbaka i sulkyn och gör det med bravur. Hästen passade perfekt på det tunga underlaget och Ferrell var bara bäst. Tredje raka och det blir en rolig vinter för tränaren… och numer även kusken, Jonny Stjernström.

Fighting Bax: Fick bestämma helt i ledningen och kastade totalt in handduken när upploppet nalkades – med tanke på det låga tempot skulle han bara ha vunnit. Stallformen fortsatt inte på topp hos Redén – i alla fall inte här hemma i Sverige.

13 december 2017 22:48

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelStyrkefenomenets show – krossade rubbet
Nästa artikelNu måste ”Tarzan” göra något radikalt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.