Wangle: ”Det var en overklig insats…”

42

Plusbetygen – Trav365:s expert hissar och dissar efter V86-omgången

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Carl Wangle hyllar Calle Crown, som vann V86–8 på imponerande sätt.

Miljoner på V86 efter flera favoritfall.

Mest värmde ändå Calle Crowns seger – vilken insats.

Med den vinnarskallen kommer han vinna mångsa fler lopp.

Här är V86-omgångens fem bästa insatser – och den sämsta

Vem: 5 Calle Crown, V86–8

Kommentar: Wow, snacka om fantastisk insats i gyttjan på Solvalla. Torbjörn Jansson satte allt på ett kort och ville resolut ta sig till ledningen. Men där var han ordentligt svar av Camaro Brick tillsammans med Erik Adielsson. Det gjorde att favoritspelarna säkerligen trodde det var kört, speciellt över den långa distansen. Men Jansson litade helhjärtat på sin häst och snacka om toppinsats. Hästen krossade ledaren från dödens och lyckades hålla ifrån sig alla konkurrenter bakom. Det var grymt! Fem plus, utan tvekan.

Vem: 8 Shestheone Trot, V86–5

Kommentar: Hästen, som alltid måste ha med sig en egen ponny på resorna för att inte ”hetsa upp sig”. En riktig solskenshistoria där Shestheone Trot stod för en fenomenal kross. Hästen pulvriserade allt motstånd och var överlägsen. Christoffer Eriksson fick chansen bakom talangen och tog den verkligen.

Vem: 2 Han Herred, V86–6

Kommentar: Inte som bäst i den senaste starten – trots att han vann. Det gjorde att flera experter tvivlade på hästen som en av favoriterna i loppet. Men oj, så bra han var. Hästen fick dra tåget i tredjespår hela vägen, men var bara bäst. Även fast aktionen inte var helt hundra sista biten så lyckades Kenneth Haugstad hålla hästen i trav och vinna säkert. Den här travaren är läcker och bara psyket är med honom så kommer han kunna tjäna bra med pengar framöver.

Vem: 8 Sheilah Laday, V86–4

Kommentar: Jätteskrällde och chockade spelarna i Oaks Consolation. Men hästen behöver inte alls be om ursäkt, för det här var BRA: Fick tåga med i tredjespår, men sättet som hästen avgjorde på var härligt att se. Peter G Norman har toppform på stallet och fortsätter att rada upp fina segrar. Denna treåring kommer han inte bli besviken på nästa år, tror jag.

Vem: 4 Valeur, V86–2

Kommentar: Blir nästan alltid bortglömd känns det som, men det här är en krigare utöver det vanliga. Presterar ojämnt i sina prestationer, men ikväll på V86 var han riktigt löpglad. Sandra Nordemo som körde hästen gjorde allt rätt och fick seegerdefilera.

Vem: 2 M.T. Insider, V86–2

Kommentar: Fick enkelt ledningen och såg fin ut hela vägen, men klappade igenom in på upploppet och var knappast som bäst. Det var även tveksamma provstarter och det var ingen rolig insats av startraketen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFörre SHL-spelaren vann 3,2 miljoner – ljög för frun
Nästa artikelÅker till V75 i angeläget ärende

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.