Wangle: ”Fem plus – direkt i comebacken”

38

TRAV26 november 2017 17:33

Robert Bergh stannade hemma – och satte upp Stefan Söderkvist på sina hästar.

Det slutade i dubbel succé.

Sedan galopperade omgångens största favorit – igen.

Extra V75 på Mantorp blev en sportslig godbit.

Flera läckra prestationer bjöds publiken på – ja, eller de som kämpade sig till banan.

Bäst av alla: Geisha Sund som krossade rubbet från bricka 12. Det var en läcker prestation.

I övrigt:

Track Angle galopperade som storfavorit. Återigen slår hästen i hop – och det är en komplicerad häst. Kanske var Ulf Ohlsson ett kuskminus trots allt? Kaj Widell har vant sig vid att köra Track Angle på slutet. Men kapacitet har han så det räcker och blir över, hästen alltså.

Stefan Söderkvist är en extremt underskattad kusk – tog dubbel på V75.

Markus B Svedberg vann äntligen på V75 med Carmine Am.

V75-omgångens bästa prestationer från Mantorp

+++++

Geisha Sund: Var tillbaka efter comeback och startade från sämsta möjliga läge. Och det var inga direkt dåliga hästar som hästen mötte. Men Stefan Söderkvist och Robert Berghs stenhårda märr krossde allt från fjärde utvändigt och var överlägsen. Snacka om femstjärnig comeback.

++++

Alfas Da Vinci: Var hästen ens med i loppet första två varven? Syntes inte med i tv-rutan förens varvet kvsar från mål… Då låg Jocke Lövgrens läckra fux sist i loppet, men stod sedan för ett suveränt slutvarv och tog in meter för meter. Alfas Da Vinci lyckades tillslut koppla grepp och fixa segern i långloppet. Bra!

+++

Southwind Feji: Tog sin elfte seger och fortsätter att imponera. Trots att värsta konkurrenten fick ledningen så var Micke J Andersson och Southwind Feji först i mål – dock med trötta ben. Men vinnarskallen är enorm och hästen vill bara vara först. Nästa start blir på Åby om två veckor.

++

Carmine Am: Var väldigt fin hela dagen på Mantorp och när Jorma Kontio kunde hitta till ledningen från sitt innerspår så var det aldrig något snack om saken. Hästen såg ruskigt laddad ut och joggade till seger. Äntligen satt den, Svedberg.

+

Stefan Söderkvist: Måste hylla kusken som fick hoppa in och ta en dubbelseger på V75. Han är en extremt underskattad kusk som inte gör många fel. Och på just Robert Berghs hästar brukar det bli bra resultat. Så även denna söndag. Söderkvist fick chansen och tog den med bravur.

Fossens Bonus: Nej, det här var aldrig i närheten av seger. Värmde uselt och såg stinglös ut hela loppet. Dags för vintervila nu och göra bokslut.

26 november 2017 17:33

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.