Wangle: Han är vår näste superstjärna

84

Readly Express såg kanske bättre ut än någonsin.

Vem i Sverige ska slå honom? Nej, det här är vår nästa superstjärna.

Sedan fick vi se en galen uppvisning från Vamp Kronos – WOW!

V75-lördagen på Solvalla var en häftig historia.

Toppsport utöver det vanliga och storloppen avlöste varandra.

Visst hade man hoppats på att Readly Express hade fått mer motstånd i EM-loppet för femåringar.

Endast sex hästar var anmälda och visst var det en stor flopp.

Men i stället fick publiken och alla travälskare njuta av en av världens bästa hästar, svenske superstjärnan Readly Express.

Stjärnan, som aldrig varit sämre än tvåa i ett lopp, tog hem en överlägsen seger och passerade därmed nio miljoner kronor inkört.

Hästen såg helt okörd ut och jag har aldrig sett hästen värma så fin som han gjorde under lördagen på Solvalla.

Vem ska lyckas slå honom? Jag vet inte…

I övrigt:

Zenit Brick var överlägsen i Silverdivisionens final och är nu en het kandidat att skörda fina framgångar i gulddivisionen i vinter.

Det blev vild körning i V75-6, vilket gynnade storfavoriten Generaal Bianco som vann lätt.

Global Trustworthy misslyckades totalt i Europaderbyt.

Björn Goop var kung på Solvalla – hattrick!

 

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

 

Vamp Kronos: Herregud, vad var det där? Det var alltså EM för treåringar…Att vinna på det sättet, mot dessa konkurrenter, var ofattbart bra. Jerry Riordan har verkligen fått i ordning på den här märren och svepningen på bortre långsidan var svettig. Björn Goop satte allt på ett kort och la i högsta växeln med 700 meter från mål. Intrycket på Vamp Kronos var travgodis och trots mängder av stjärnhästar i omgången var det Vamp Kronos som värmde mig mest. Snacka om häftig seger.

Readly Express: Wow, det blev ju visserligen inget lopp, men vi får hylla hur hästen sköter sitt ”jobb” gång på gång. Att lyckas infria det gigantiska favoritskapet varje gång är unikt och Readly Express är en häst som kan bli hur bra som helst. I värmningen såg man hur hästen var riktigt löpglad och såg bättre ut än någonsin. Nu meddelar Timo Nurmos att man siktar mot Svenska Mästerskapet på Åby. Vem ska slå honom då?

Zenit Brick: Grattis alla runt Zenit Brick, vilken otrolig uppvisning och utveckling de senaste månaderna. Nu kan vi välkomna hästen in i gulddivsionen där han inte kommer göra bort sig. Sättet som han vinner på i Silverdivisionens final är imponerande och man såg tidigt på Björn Goop att han körde den överlägset bästa hästen. Frän insats och stora plus.

Drole De Jet: Fick visserligen bestämma i ledningen, och bröt ut ett spår över upploppet… Men trots det var hästen riktigt i ordning och tog hem superfinalen på Solvalla. Hästen öppnade riktigt snabbt och franske stjärnan såg riktigt läcker ut loppet igenom. Segern var välförtjänt och efter att ha sett repriserna flertalet gånger så tycker jag att hästen med rätta fick behålla segern.

M.T Joinville: I ett på förhand öppet lopp så visade Susanne Richter vem som bestämde. Jisses vilken insats av hästen som på allvar fått det att lossna nu. Hästen fick dra tåget själv i tredjespår men var bara bäst. I efterhand skulle man ju bara spikat den här – han var totalt överlägsen. Snyggt!

Global Trustworthy: Var storfavorit i Europaderbyt, men försvann direkt. Hästen blev alldeles för laddad och galopperade bort alla möjligheter. Riktigt tråkigt, då denna häst med all sannolikhet hade varit med på målfotot.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelFransk storseger – efter jättedramat
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Solvalla 1 oktober 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.