Wangle: ”Han blir svårslagen framöver…”

17

TRAV29 november 2017 22:10

En av de starkasta hästarna i Sverige.

Äntligen verkar polletten trillat ner för Qahar Q.C.

Styrkefenomenet imponerade på V86.

Trots en mardrömsresa…

Qahar Q.C var bara bäst och gick undan till en överlägsen seger. Uffe Ohlsson begärde inte det minsta när hästen lunkade undan i mycket fin stil.

Det här blir en svårslagen häst framöver – speciellt på längre distanser där han ska starta.

I övrigt:

Glädjande nog körde Kaj Widell igen efter att fått åka in till sjukhus under tisdagen för kramanfall. Skönt! Hårt virke. Dock blev det resultatmässigt en sämre kväll.

Åtta rätt belönade drygt 15 000 kronor – och då vann enbart en skräll. V86 är en guldgruva för de med alla rätt.

Här är Sportbladets plusbetyg från V86-omgången

+++++

Qahar Q.C: Verkar poletten äntligen ha trillat ner för nu, för hästen sköter sig betydligt bättre nu. Detta är ett monster rent styrkemässigt och trots ett mardrömslopp så krossade han konkurrenterna på V86-spelet. Hästen imponerade stort och blir inte lätt att stå emot framöver över längre distanser. 

++++

Niclas Benzon: Extremt duktig och underskattad kuskförmåga som jag tycker borde köra mer lopp varje år. Han får otrolig snurr på hästarna och i ”Amatörbästen” var Benzon vinnare efter ett perfekt lopp. Han förivrar sig sällan och lägger sig ner raklång i ”bajken”. Sedan bjöd han på härlig segerglädje och det märk att han inte slarvat med stretch-träningen på slutet. Det var läckert att se.

+++

Dust Collector: Vann överlägset när Mattias Djuse bara lättade lite på tömmarna över upploppet. Hästen fick ett perfekt lopp i andra utvändigt, men som hästen såg ut. Det glänste och Dust Collector har alltid lovat mycket men har knappast fått utdelning på sin fina kapacitet. Jag tror att den här hästen kommer synas på V75 framöver – pass upp då!

++

Astrophoto: Finsk gäst som verkligen åkte undan till en överlägsen seger för Claes Sjöström. Det var en rejäl insats och när luckan kom från rygg på ledaren sa det bara pang. Konkurrenterna var chanslösa och fiska skrällen gjorde att flera förstörde sina chanser i sista loppet till att få åtta rätt. Man ska passa fisnak gäster på Solvalla…

+

Swish Lane: Skötte sig för en gång skull och då visar hon vilken hög kapacitet hon har. Johan körde mest på säkerhet helt upploppet ner, hästen travar inte klockrent, men Swish Lane avgjorde säkert. Över mållinjen var det inget snack när FireWire gav sig helt.

Firewire: Fick bestämma i ledningen och såg jättefin ut hela dagen, men med 400 meter kvar till mål tog det stopp och hästen kunde inte alls försvara sig från ledningen. Hästen kan betydligt bättre, nått borde varit fel?

29 november 2017 22:10

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.